Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Bibliotheek AanZet is er online voor iedereen

Haal- en brengservice en virtuele vestiging

Het grootste deel van Nederland zit ineens veel thuis. De Bibliotheek AanZet vindt het belangrijk dat iedereen toch kan blijven lezen én leren. Dit kan allereerst in onze virtuele vestiging. Veel leden weten dit online aanbod met o.a. e-books en luisterboeken al te vinden. Voor wie liever van papier leest, is er de nieuwe haal- en bezorgservice ‘Haal de bieb in huis!’ in Dordrecht. Al ruim 141 klanten hebben hier de eerste week gebruik van gemaakt.

“Achter de schermen zijn we steeds bezig om onze collectie en diensten voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te houden. Ons online aanbod was al op orde, dus dat is fijn. Maar collega’s bedenken ook nieuwe oplossingen; zo zijn er nu Taalcafés via een videoverbinding. Geweldig!” aldus Ankie Kesseler, directeur-bestuurder van de Bibliotheek AanZet. “Om te voorkomen dat onze boeken wekenlang in de kast blijven staan, hebben we de haal- en bezorgservice opgezet. Zolang het nodig is, halen we voor onze leden alles uit de kast. Letterlijk en figuurlijk.”

Eenzame ouderen  

Met Haal de bieb in huis! probeert de Bibliotheek AanZet van waarde te blijven voor ál haar inwoners. Met name op het gebied van leesbevordering en leesplezier. Dit is haar taak en dat blijft zo. Ook in deze tijden leent de bibliotheek zich voor de meer kwetsbare groepen, zoals eenzame ouderen.

 Resultaat na een week

In de eerste week hebben al 141 klanten gebruik gemaakt van de haal- en brengservice. Voor 23 mensen heeft AanZet de boeken thuisbezorgd. Deze optie is er voor de inwoners van Dordrecht die dat écht nodig hebben. Zoals iemand met een vitaal beroep of iemand die slecht ter been is. Vrijwilligers zoals Evert van Gool zetten zich in: “in Stadspolders werd ik op gepaste afstand met open armen ontvangen.’’ Haal de bieb in huis! is alleen voor leden. Nog geen lid? Lid worden kan al met het gratis Welkom abonnement.

Vragen?
Op debibliotheekaanzet.nl/klantenservice vind je antwoorden op vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de klantenservice via
service@debibliotheekaanzet.nl of 078 620 55 00. De klantenservice is beschikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

 Over AanZet
De gezondheid van onze bezoekers en medewerkers staat voor de Bibliotheek AanZet voorop. Daarom volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Onze bibliotheekvestigingen, servicepunten en afhaalpunten zijn vooralsnog tot 6 april gesloten en geplande activiteiten tot 1 juni afgelast.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.