Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De bibliotheek zoekt vrijwillige helden!

Word jij coördinator voor de Bibliotheek aan Huis in Dordrecht? Ben jij een echte regelaar, vind je het leuk om met mensen om te gaan én heb je 3 á 4 uurtjes over per week? Word dan coördinator van de Bibliotheek aan Huis en organiseer alles rondom deze dienst in regio Dordrecht. Je bent de schakel tussen de vrijwilligers en de klanten van Bibliotheek aan Huis.

De dienst
Bibliotheek aan Huis is een bezorgservice van bibliotheekmaterialen voor klanten die door een (tijdelijke) handicap, ziekte of ouderdom niet in staat zijn om zelf naar de bibliotheek te komen en toch graag willen lezen. Deze dienst wordt verzorgd door vrijwilligers. Zij zoeken op verzoek van de klant materialen uit en brengen deze naar de klant, en halen ze later ook weer op.

Jouw functie
Als coördinator Bibliotheek aan Huis regio Dordrecht heb je 22 vrijwilligers onder jouw hoede. Natuurlijk hoef je dit niet in je eentje te doen. Je wordt begeleid door een van onze bibliotheekconsulenten en we zorgen ervoor dat je kennis altijd up to date is. Je taken zijn onder andere het selecteren, inwerken en informeren van nieuwe vrijwilligers, het begeleiden en helpen van bestaande vrijwilligers en het eerste bezoek aan klanten.

Ben je enthousiast over deze functie? Meld je dan aan via de vrijwilligerspagina op www.debibliotheekaanzet.nl. Bovendien ontvangen al onze vrijwillige helden (want dat zijn ze natuurlijk!) een BASIS-abonnement van de bibliotheek.

 

In het kort

Wat       :      AanZet zoekt een vrijwilliger Coördinator Bibliotheek aan Huis

Wanneer :    per direct

Waar     :      Dordrecht

Voor wie :    mensen op zoek naar vrijwilligerswerk

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.