Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Bibliotheekdeuren steeds verder open

Een aantal praktische zaken op een rij, vóór je bezoek.

Vanaf 11 mei zijn er een aantal bibliotheken opengegaan voor het uitlenen van boeken en andere materialen. Ondertussen openen steeds meer bibliotheken haar deuren en zijn ook meer faciliteiten beschikbaar. Activiteiten starten op in kleine groepen, op sommige locaties zijn de werk- en studieplekken open en leden kunnen weer boeken reserveren bij bibliotheken in heel Nederland.


Reserveringen en uitgeleende boeken
Het is weer mogelijk om boeken bij bibliotheken in heel Nederland te reserveren. In de meeste gevallen gaat dit gewoon zoals je gewend bent. Is jouw vestiging nog gesloten? Dan moet je bij het maken van een online reservering zelf een andere vestiging kiezen waar je de reservering wilt ophalen. En let op: voorkom boetes, want vanaf nu rekent de Bibliotheek weer boetes over geleende materialen die te laat worden ingeleverd. Tijdens de sluiting van de bibliotheken zijn er alle materialen automatisch verlengd en zijn er geen nieuwe boetes opgebouwd.

Openingstijden en faciliteiten
Door alle veiligheidsmaatregelen werken er tijdelijk extra mensen in de vestigingen. Daarom is het nog niet mogelijk om alle bibliotheken te openen en de reguliere openingstijden te hanteren. En omdat iedere vestiging anders is, is maatwerk noodzakelijk. Daarom kan het voorkomen dat de computer- en printfaciliteiten weer beschikbaar zijn, terwijl in andere vestigingen alles nog afgesloten is. Iedereen wordt verzocht vóór het bezoek de website te raadplegen voor de veiligheidsmaatregelen, aangepaste openingstijden en beschikbare faciliteiten.

Steeds meer (online) activiteiten
De Bibliotheek start gefaseerd de activiteiten weer op. Voor bijvoorbeeld het Digitaal Inloopspreekuur, Klik & Tik en het Taalcafé kun je alweer in de bibliotheek terecht. Veiligheid staat bij alle activiteiten voorop. Bezoekers worden verzocht vóór deelname aan een activiteit de aanvullende maatregelen op de website te lezen. Ook gaan veel activiteiten gewoon op afstand door. Zo is het Online Taalpunt bereikbaar voor vragen, is er een telefonisch Digitaal Inloopspreekuur en kun je je gratis aanmelden voor digitale ontmoetingen met schrijvers als Eva Vriend en Esther Gerritsen.

Leden kunnen meer

Je hóeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om gebruik te maken van een deel van het aanbod. Maar als lid kun je wel meer. Boeken lenen kan bijvoorbeeld al met het gratis Welkom-abonnement. Lid worden is zo geregeld via de website. En voor €45,- per jaar geniet je onbeperkt van alle diensten van AanZet. Dat is slechts €3,75 per maand.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.