Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Bijeenkomst jeugdhulp in Zuid-Holland Zuid

Meepraten over jeugdhulp? Je ervaringen delen met andere ouders of jongeren? Gefrustreerd en op zoek naar meer informatie en tips? Het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid organiseert bijeenkomsten voor ouders, jongeren en professionals in de regio Zuid-Holland Zuid.

Wanneer: woensdag 8 maart, 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.30)

Waar: Boba, Johan de Wittstraat 40b, 3311 KJ in Dordrecht (5e etage).

Kosten: gratis

Aanmelden: ouderszhz@gmail.com

Meer informatie: www.ouderszhz.nl

In verband met het besloten karakter van de bijeenkomst is aanmelden noodzakelijk.

 

Sprekers nemen je mee in de vaak ondoorgrondelijke en frustrerende wereld van de jeugdzorg. In een veilige omgeving kun je praten over de problemen die spelen rondom dit thema. Professionals en ervaringsdeskundigen staan klaar om jouw vragen te beantwoorden. En niet te vergeten, met elkaar signaleren we knelpunten en kunnen we verbeteringen voorstellen. Want wie weten beter wat nodig is, dan wij: ouders en jongeren.

Ontwikkelingen zoals de Wet passend onderwijs per 1 augustus 2014 en de verantwoordelijkheid van gemeenten voor  jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen sinds 1 januari 2015 heeft voor veel onrust en onduidelijkheid gezorgd. Veel mensen ervaren op dit moment hinder van deze wijzigingen. Een kleine groep valt daarbij zelfs tussen wal en schip.

Het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid is overtuigd dat de zorg en ondersteuning wel degelijk geborgd kan worden. Voorwaarde is wel dat alle partijen zich aan de wet houden, elkaar goed weten te vinden, in gesprek gaan en afspraken maken.

We nodigen u van harte uit om dit gesprek met ons te voeren. Het is belangrijk dat alle ouders van zich laten horen. Alleen wij kunnen een sterke stem vormen voor onze kinderen! Dit kan door uw aanwezigheid, maar ook telefonisch, via de mail, via Twitter of via onze Facebook-groepen.

Op onze bijeenkomst is iedereen welkom, in het bijzonder ouders en jongeren uit de gemeenten Alblasserdam, Binnenmaas, Cromstrijen, Dordrecht, Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Korendijk, Leerdam, Molenwaard, Oud-Beijerland, Papendrecht, Sliedrecht, Strijen, Zederik en Zwijndrecht.

 

Samen staan we sterk door het delen van kennis en ervaring!

Wij danken Boba voor hun gastvrijheid.

Voor informatie kunt u terecht op www.ouderszhz.nl. Voor meer informatie en aanmelden kunt u een mail sturen naar ouderszhz@gmail.com.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.