Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Bijeenkomsten voor mantelzorgers

Wij gaan de laatste maand van het jaar 2017 in en graag informeren wij u over de actuele zaken en activiteiten.

 

Kerst Ontmoetingsbijeenkomst op 12 december

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor een gezellige Kerst Ontmoetingsbijeenkomst op dinsdag 12 december van 10.00 – 11.30 uur in Restaurant Post, Johan de Wittstraat 128, 3311 KJ in Dordrecht.

U kunt onder het genot van een kopje koffie / thee en iets lekkers in contact komen met andere mantelzorgers. Klikt het tussen u en iemand anders? Dan kunt u gegevens uitwisselen en elkaar samen gaan ontmoeten.

Een mantelzorgmaatje is iemand met wie u ervaringen kan delen. Iemand die een luisterend oor heeft en begrijpt waar u het over heeft vanwege eigen ervaringen. Of waar u gewoon leuke dingen mee kan doen. Voor deze bijeenkomst moet u zich vooraf aanmelden, dit kan tot 9 december per email naar: chantal.kruithof@meedrechtsteden.nl

 

Maandelijkse Inloop op 12 december: Kerstsferen

Op dinsdag 12 december is de maandelijkse inloopmiddag voor Mantelzorgers. Deze vindt elke eerste dinsdag van de maand plaats van 13.30- 15.30 uur in De Admiraal, Admiraalsplein 168, 3317 BC Dordrecht. Mantelzorgers kunnen elkaar daar ontmoeten, kletsen onder het genot van een kopje koffie of samen activiteiten doen, gericht op creatief en ontspannen bezig zijn.

Op 12 december staat de inloop in het teken van Kerstsferen. U hoeft niet aan te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. U bent van harte welkom op de inloop! Natuurlijk mag u ook een andere mantelzorger meenemen.

Op 2 januari 2018 zal er geen inloop zijn vanwege de kerstvakantie. Op 6 februari 2018 is de eerstvolgende inloop.

 

Mantelzorgwaardering Dordrecht 2017

Op 1 november heeft u een brief of email ontvangen voor het aanvragen van de mantelzorgwaardering 2017. Heeft u de aanvraag al ingeleverd?

Aanvragen van de waardering kan tot 31 december 2017, dan moet de aanvraag in ons bezit zijn. Houdt u rekening met de decemberdrukte van de post en stuur de aanvraag zo spoedig mogelijk op! Kijk op www.meemantelzorg.nl bij de button Mantelzorgwaardering Dordrecht 2017 voor een aanvraagformulier en veel gestelde vragen. Wordt uw vraag daar niet beantwoord, neem dan contact op met MEE Drechtsteden via email: waardering2017@meedrechtsteden.nl

of Telefonisch: M 06 55 75 23 89 (bereikbaar t/m 16 februari 2018 op werkdagen van 10.00-14.00 uur).

 

Unieke kans: Maak kennis met de snelste sport ter wereld!

Het sportbedrijf Dordrecht en de ijskockey vereniging De Lions uit Dordrecht willen mantelzorgers verwennen met gratis kaartjes voor de laatste wedstrijd van het seizoen! Deze vindt plaats op zaterdag 27 januari om 20.00 uur in De Sportboulevard, Fanny Blankers-Koen weg 10, 3318 AX in Dordrecht.

Ijshockey wordt gezien als snelste sport ter wereld. Ijshockey is passie, snelheid, enthousiasme en spanning. Dankzij de beschermende kleding geschikt om te spelen voor jong en oud. Daarnaast is een ijshockey wedstrijd ook erg leuk om naar te kijken, vooral de laatste wedstrijd van het seizoen! De Dordtse Lions spelen tegen Hijs Hoky uit Den Haag.

Pak deze kans voor een leuk uitstapje en beleef de wedstrijd mee vanaf de tribune! Er zijn 250 kaartjes beschikbaar. Per mantelzorger krijgt u 2 kaartjes (1 voor u zelf en 1 voor iemand anders). Wilt u in aanmerking komen voor 2 kaartjes: stuur dan een email met u naam, adres en telefoonnummer naar: chantal.kruithof@meedrechtsteden.nl Bestaat uw gezin uit meerdere personen, geef dit in uw mail aan, dan kijken we naar de mogelijkheden.

 

Start Inloop voor mensen met geheugenproblemen.

Op maandag 6 november is er een nieuw initiatief gestart: een laagdrempelige Inloop voor mensen met geheugenproblemen. Elke maandagochtend van 9.30-11.30 uur kunt u binnen lopen bij Sporting Delta, Gravensingel 118, 3319 ET in Dordrecht. Mensen met geheugenproblemen en mantelzorgers kunnen elkaar ontmoeten, ondersteunen én samen bewegen!  Uit onderzoek blijkt dat mensen

met geheugenproblemen baat hebben bij beweging. Door te bewegen verbetert het denkvermogen en verloopt het doen van alledaagse activiteiten beter. Deze laagdrempelige inloop is aanvullend op een ontmoetingscentrum

of dagbehandeling, een Alzheimercafé of een mantelzorgbijeenkomst. U kunt hier, onder het genot van een lekker kopje koffie/thee, terecht voor ontmoeting, advies en ondersteuning. U heeft géén indicatie nodig en ook mantelzorgers zijn welkom. Er zijn twee buurtsportcoaches en een dementieconsulent aanwezig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter Baanvinger, M 06 23 91 45 39 of mail naar: p.baanvinger@hetspectrum.nl

 

Schilderplezier: mantelzorgers schilder MEE.

Om de twee weken op dinsdagochtend komt een groep mantelzorgers bij elkaar om samen te schilderen. Beginner of gevorderd, het maakt niet uit, het gaat om de gezelligheid. Je bent er even tussenuit en lekker bezig. Je neemt je eigen schilderdoek mee, de verfkosten worden gedeeld (0,50 cent per keer).  Er is nog plaats voor enkele deelnemers. Heeft u interesse, wilt u een keer kijken of meer informatie? Neem contact op met: Mw. Hetty Litz via T 078 616 23 67.

 

MEElezers

De MEElezers is een leeskring van een groep mantelzorgers. Zij lezen samen hetzelfde boek en gaan daarover met elkaar in gesprek. Ze komen elke 6 weken bij elkaar van 10.30 – 12.00 uur in de Blauwe Kamer, in de Stadsbibliotheek Dordrecht aan de Groenmarkt 153. Deze gezellige groep mantelzorgers kiezen met elkaar een boek al naar gelang ieders interesses, de Bibliotheek stelt de boeken en de ruimte beschikbaar voor de Leeskring.
Heeft u lezen als hobby? Of is dit door de zorg in het slop geraakt? Maak gebruik van deze nieuwe kans om uw hobby samen met een groep anderen een nieuwe vorm te geven en ga met elkaar genieten van een mooi boek! Er is nog plaats voor 2-4 MEElezers. Wilt u meer informatie of meedoen, neem contact op met Chantal Kruithof.

 

Mededelingen:

Bijeenkomst Regie in de Regio:

Het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid organiseert themabijeenkomsten ter versterking van het cliënt- en familieperspectief in de regio Zuid-Holland Zuid. Op woensdag 13 december van 19.30 –  21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) bent u welkom in de Wijkcentrum De Koloriet, Jacob Marisstraat 70, 3314 TK. Dordrecht.

Het belooft een schitterende avond te worden met bijdragen van Diede de

Jong en Henk Salet, jongeren van TriviumLindenhof, ExpEx, Experienced

Experts, getrainde jongeren die zelf ervaring hebben in de jeugdhulp en ingezet

worden als maatje van jongeren en/of adviseur van instellingen en

overheden en Petra van Buren, directeur van Stichting KernKracht, een belangenorganisatie ter bevordering van psychische, sociale en maatschappelijke

gezondheid.

Op de avond ‘Regie in de Regio’ rond het thema ‘Luister ook eens naar mij!’ delen we kennis en ervaringen en signaleren we knelpunten vanuit de diverse

wetten, waaronder de Jeugdwet en de Wmo. Ook de Zorgverzekeringswet

(Zvw), de Wet langdurige zorg (Wlz) de Participatiewet en de Wet passend

onderwijs passeren de revue. Tijdens deze avond staat het formuleren van oplossingsrichtingen centraal. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar ouderszhz@gmail.com

  

Alzheimer Café:

Op maandag 18 december is het volgende Alzheimer Café van 19.30 – 21.30 uur in het Parkhuis, Haaswijkweg Oost 69 A, 3319 GB in Dordrecht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irma van Milt T 078 6180289.

Parkinson Café:

Op maandag 22 januari is er een Parkinson Café met als thema: Vroege behandeling.  U bent welkom van 14.00-16.30 uur in het Auditorium, Albert Schweitzer Ziekenhuis, locatie Dordwijk, Albert Schweitzerplaats 25, 3318 AT, Dordrecht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mw. Bakker (woensdag, donderdag of vrijdag tussen 15.00-16.00 uur).

Facebook:

Heeft u de facebookpagina van MEE Mantelzorg al bezocht? Like deze pagina en u wordt op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes. Ook zijn er leuke prijzen te winnen!

Digitalisering:

Vanaf 2017 zullen wij deze informatiebrieven ook digitaal gaan versturen.

-Als wij in bezit zijn van uw email adres: dan krijgt u deze brief per email. Wilt u de brief toch per post ontvangen? Dat kan: u kunt dit aangeven door de gestuurde email te beantwoorden en dit aan te geven.

-Als wij geen emailadres van u hebben, dan blijft u de brief per post ontvangen.

 

Voor meer informatie over de activiteiten kunt u contact opnemen met Lenie de Pater of Chantal Kruithof, consulenten Mantelzorg bij MEE Drechtsteden, door te mailen naar: servicebureau@meedrechtsteden.nl of door te bellen naar:

T 078-750 89 00.

Wij wensen u een gezellige decembermaand toe en alvast heel fijne feestdagen en alle goeds voor 2018!

 

Met vriendelijke groet,

Heleen Visser, Lenie de Pater en Chantal Kruithof

Consulenten Mantelzorg

MEE Drechtsteden

www.meemantelzorg.nl of bezoek onze facebookpagina: MEEMantelzorg

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.