Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Bijzondere eenpersoons live voorstelling ‘Waarnemer van Dordrecht’ gaat onverminderd door

In deze uitzonderlijke tijden gaat toch nog steeds één bijzondere voorstelling onverminderd live door. De 366 dagen durende voorstelling ‘De Waarnemer van Dordrecht’ vindt nog steeds plaats, twee keer per dag, tot en met de geplande einddatum 30 april 2020. Uiteraard met inachtneming van de benodigde veiligheidsmaatregelen.

 

Onafgebroken wordt de stad Dordrecht twee keer per dag waargenomen

Bij dit project, op initiatief van Kunstmin, betreedt bij elke zonsopgang en bij elke zonsondergang steeds een nieuwe Waarnemer het speciaal ontworpen object op het dak van het Energiehuis: het Venster op de stad. Van daar uit observeert de Waarnemer een uur onafgebroken en individueel de stad. Dit bijzondere project beleefde haar Nederlandse première op 1 mei 2019 en vindt sindsdien onafgebroken plaats, en wordt het, zoals het er nu naar uitziet, door tot en met de geplande einddatum 30 april 2020.

 

Individuele ervaring

Bij dit project gaat het om de individuele ervaring, van 1 persoon, en daarom kan deze voorstelling in deze roerige tijden toch doorgaan. Bij de waarneming en bij het betreden en het verlaten van het Energiehuis worden uiteraard alle richtlijnen van het RIVM nauwgezet in acht genomen.

 

Uniek  

In deze tijd waarin alle evenementen en voorstellingen in het hele land tot 1 juni zijn afgelast, gaat deze unieke voorstelling dus toch door. Uniek in Dordrecht en vermoedelijk ook uniek in Nederland.

 

Lees alle observaties tot nu toe terug op www.waarnemervandordrecht.kunstmin.nl

Vooral nu alles lijkt stil te vallen en de werkelijkheid een andere is, vinden deelnemers de waarneming extra bijzonder. Waarnemer Jan Peter van Seters schreef: ‘Na de lente komt de zomer. De natuur gaat gewoon z’n gang. Al eeuwen lang. Ook dit virus zal overwonnen worden.’

 

Beleef het mee en lees de ervaringen van de deelnemers

Op www.waarnemervandordrecht.kunstmin.nl bij ‘volg het project’ kan iedereen het verslag van de Waarnemer nalezen. Waarnemers noteren direct na hun waarneming wat zij hebben beleefd en dat levert prachtige verhalen op.

 

 

 

Over het project zelf

Tijdens de 366 dagen durende voorstelling houden in totaal 732 mensen de wacht over Dordrecht. De eerste Waarnemer betrad het Venster op 1 mei 2019. De laatste sluit de deur op 30 april 2020, een uur na zonsondergang.

 

Het project de ‘Waarnemer van Dordrecht’ is een co-productie van Kunstmin met choreograaf Joanne Leighton in samenwerking met de partners in het Energiehuis in Dordrecht.

 

Het project ging in 2019 van start tijdens de herdenking van 400 jaar Dordtse synode en eindigt in 2020, het jaar waarin Dordrecht 800 jaar stadsrechten viert.

 

Na 30 april 2020 zal Kunstmin de ervaringen van het project bundelen in een boek.

 

Sinds begin februari 2020 waren alle komende waarnemingen al volledig volgeboekt.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.