Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Binnenstad Dordrecht behaalt derde ster Keurmerk Veilig Ondernemen

Wethouder Maarten Burggraaf heeft uit handen van de heer De Man van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) in ontvangst genomen.

In de binnenstad van Dordrecht is sinds 2013 een KVO-werkgroep actief met daarin vertegenwoordigers van ondernemers, politie, handhaving, brandweer en gemeente. Na het behalen van de tweede ster in 2017 hebben alle betrokken partijen hun gezamenlijke inspanningen op het gebied van een schoon, heel en veilig winkelgebied voortgezet.

Het Kiwa (certificerings- en inspectie organisatie) heeft in januari 2020 een audit gehouden, waarbij de uitgevoerde acties en wijze van samenwerking tegen het licht zijn gehouden. Dit is tot een positief oordeel gekomen dat beloond wordt met een KVO-certificaat Continu Samenwerken, de derde ster!

”Wij zijn ernorm trots op het behalen van deze ster! Het belangrijkste is de samenwerking tussen alle partijen wat heel prettig verloopt. In de toekomst zullen we ondernemers uit de binnenstad nog actiever betrekken”- Sylvia Landa, voorzitter KVO Binnenstad.

Wat is het Keurmerk Veilig Ondernemen?

Het KVO helpt de betrokken partijen gezamenlijk afspraken te maken om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. De veiligheidsproblemen worden in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen. Het KVO Binnenstad Dordrecht richt zich onder meer op:

  • afspraken over (het voorkomen van) diefstal
  • terugdringen van overlast op straat
  • brandveiligheid
  • voorkomen en verwijderen van zwerfafval
  • goede verlichting

* onderhoud van de buitenruimte.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.