Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Blaatpraat; het nieuwe jongerenprogramma in Dordt

Jongeren tussen de 14 en 27 jaar maken vanaf maandag 24 mei een eigen programma op YouTube  genaamd Blaatpraat. Elke maand maken zij een aflevering van een half uur waarin Dordrecht onder de loep wordt genomen. Ze lichten jong Dordts talent uit, recenseren de stad en zoeken uit wat er speelt in de wijken. “Het wordt tijd dat jongeren aan Dordtenaren kunnen laten zien wat er speelt in hun leven op het eiland”, zegt eindredacteur van het programma Alka Anna Goos.

Samen met de Bibliotheek Aanzet en jongerenwerk R-Newt bedacht zij deze show die valt binnen MDT Next Up. “Voor jongeren, door jongeren. Het klinkt cliché, maar jongeren hebben nog te weinig een stem in Dordt.” Op maandag 24  mei start het programma met een pizzasessie in DOOR, spuiboulevard 220 te Dordrecht. “Tijdens het eten van een pizza kiezen de jongeren tussen twee logo’s die we voor het programma gaan gebruiken en gaan we kijken wat ze willen vertellen tijdens de eerste uitzending en dus wat we gaan maken met zijn allen.” Daarna gaan ze aan de slag.

Net als bij een echt programma zijn er meerdere rollen. “Het maakt niet uit of je liever voor de camera staat en presenteert, achter de camera staat of nog verder achter de schermen aan de slag wilt. Iedereen kan uitzoeken waar hun talent ligt en waar ze goed in zijn.” De weken na de ‘redactievergadering’ gaan de jongeren aan de slag en is er iedere week iemand op locatie om ze te helpen. In de laatste week van de maand wordt de uitzending gemaakt en in elkaar gezet en op YouTube geplaatst. Sommige uitzendingen zullen later ook uitgezonden worden op RTV Dordrecht.

“Er is nog plek dus kom vooral meedoen en kijken hoe je het vindt”, vertelt Alka enthousiast. Aanmelden kan bij lola@r-newt.nl. “Mocht je er op 24 mei niet bij kunnen zijn, maar lijkt het je wel heel tof dan kan je ook later instromen, daar hebben wij geen probleem mee. Meld je gewoon aan.” De pizzasessie op 24 mei is van 18.00 – 20.00 in DOOR Dordrecht aan de Spuiboulevard 220.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.