Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Blauwe Kamer van AanZet

Februari in de Blauwe Kamer van AanZet

Het barst van de activiteiten! Doe je mee?

In de Stadsbibliotheek wordt niet alleen hard gewerkt aan de verbouwing. In februari en maart zijn er ook allerlei toffe activiteiten voor jong én oud. Een kleine greep uit het aanbod:

Donderdag 31 januari is er een speciale editie van De Schrijfcoupé. Van 19.30 tot 21.30 uur staat de avond in het teken van vrijheid. Hoe beschrijf jij de vrijheid van jouw stad? Hoe zou jij het stadsgevoel onder woorden brengen in dé Tegelwijsheid van Dordt? Swendelina Ersilia schiet je te hulp als de inspiratie er net even níet is. Dus ben jij dol op teksten? Of gewoon nieuwsgierig naar poëzie en het stadsgevoel van de Tegel van Dordt? Of wil je beter leren schrijven? Kom langs.

Op 14 februari is het natuurlijk de dag van de liefde: Valentijnsdag. Daarom kun je van 6 t/m 14 februari een brief of kaart schrijven voor jouw vriend, vriendin, geheime liefde of leukste buurvrouw. Op woensdag 6 februari helpt onze Valentina (Swendelina Ersilia) je van 14.00 tot 17.00 uur op weg met tips en trics voor de perfecte liefdesverklaring. Laat ons weten voor wie jouw brief of kaart is bestemd en wij laten een berichtje achter bij deze persoon. Spannend!

In de zoektocht naar De Tegel van Dordt maak je op donderdag 7 februari samen met inspirerende Dordtenaren (wijzen) een reis rond ‘ons’ eiland vol taal en wijsheid. Tijdens Jij en de wijsheid van Dordt deelt ‘wijze’ zijn of haar favoriete uitspraak, gezegde of slogan in persoonlijke stijl. Het belooft een avond vol poëzie, voordracht, muziek en interactie te worden, waar de diversiteit en wijsheid van het eiland het hoogte woord voeren. Nieuwsgierig? Van 20.00 tot 23.00 uur ben je van harte welkom in DOOR (vooraf aanmelden).

Op woensdag 11 februari gaan de Journakids weer van start. Kinderen vanaf 9 jaar leren iedere maand nieuwe technieken van een journalist, ontmoeten interessante gasten en maken toffe producties. Tijdens deze editie gaan we van 15.30 tot 17.00 uur radio maken! Met tips en trucs van radiomaakster Ilse Schier van ViaCultura. En wie weet komen deelnemers zelf ook op de radio! Meedoen is gratis (vooraf aanmelden).

Next generation democratie: dat was het thema van de VPRO Tegenlicht aflevering van zondag 20 januari. In Europa wint het populisme aan kracht. Sterke leiders spelen in op de onderbuikgevoelens van het volk en profiteren van de polarisatie. Hoe kunnen we het belang van de democratie weer inzien? Praat hierover mee op donderdag 14 februari tijdens de VPRO Tegenlicht Meetup van 19.30 tot 21.30 uur. Met onder andere Casper Thomas en Yascha Mounk.

 

Maart: maand van de vrouw

8 maart is het internationale Vrouwendag. En van 23 t/m 31 maart is het Boekenweek met als thema ‘de moeder de vrouw’. Daarom hebben we maart omgedoopt tot maand van vrouw. Op zaterdag 9 maart is de aftrap met een speciaal programma rondom de eerste bibliotheek en de eerste bibliothecaresse van Nederland. Schrijfster Saskia Lensink vertelt alles over de Dordtse leeszaal en Petronella Albertina Louise Snouck Hurgronje, directrice van de eerste Openbare Leeszaal en Bibliotheek Dordrecht. De Blauwe Kamer roept alle Dordtse vrouwen op om in deze maand een activiteit te organiseren. Dus ben jij een vrouw en wil je iets organiseren voor én door vrouwen in Dordt? Meld je aan bij Viona Versluis, Programma Coördinator Dordrecht, via vversluis@debibliotheekaanzet.nl of 06 81082664.

Kortom: een boordevol programma met voor ieder wat wils. Kijk op www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten voor het volledige programma, meer informatie over en het aanmelden voor de activiteiten.

 

In het kort

  • De Schrijfcoupé – donderdag 31 januari – 19.30 tot 21.30 uur –  Stadsbibliotheek
  • Verschijn als Valentijn – woensdag 6 t/m donderdag 14 februari – tijdens  Openingstijden
  • Jij en de wijsheid van Dordt – donderdag 7 februari – 20.00 tot 23.00 uur  (deuren open om 19.00 uur) – DOOR
  • Journakids – woensdag 11 februari – 15.30 tot 17.00 uur – Stadsbibliotheek
  • VPRO Tegenlicht Meetup – donderdag 14 februari – 19.30 tot 21.30 uur  Stadsbibliotheek

Maand van de vrouw – heel de maand maart – Stadsbibliotheek

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.