Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Boekenweek in De Blauwe Kamer

Van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart is het weer zover: de Boekenweek gaat van start! Hét evenement bij uitstek waar je in aanraking komt met literaire non-fictie. Deze 83e editie richt zich dit keer op het thema Natuur. Ook dit jaar hebben we weer vele interessante en leuke activiteiten rondom dit thema op de agenda staan.

Activiteit in Stadsbibliotheek Dordrecht – De Blauwe Kamer

Tijdens de Boekenweek wordt er aandacht besteed aan de natuur. Dit doet de bibliotheek niet alleen via boeken, maar ook door middel van een interessante lezing. Op dinsdag 13 maart van 19.30 tot 22.00 uur is Jacques van der Neut te gast in de Bibliotheek. Van der Neut is publicist, avonturier en fotograaf. Tijdens zijn lezing ‘in de voetsporen van de grutto en de lepelaar’ geeft hij meer informatie over deze twee vogels. De grutto doet het niet goed in Nederland, het verhaal over de lepelaar neemt daarentegen wel een gunstige wending. Tijdens deze boeiende avond volg je beide soorten en zie je de landschappen waarin zij tijdens de trek verblijven. Iedereen is van harte welkom! De toegang is gratis, graag wel van tevoren even aanmelden via de website of bij de balie.

Elke maand is er in de Stadsbibliotheek koffie met een speciale gast. Op vrijdag 16 maart van 10.30 tot 12.00 uur is het de beurt aan Thomas van der Es. Als boswachter komt hij vertellen over zijn boek De Nieuwe Biesbosch. Dit prachtige lees- en kijkboek, met tekeningen van Stef den Ridder, is een schitterend eerbetoon aan dit unieke stuk herstellende rivierdelta. Schuif aan bij Koffie met… en laat je inspireren door de prachtige flora en fauna. Dit evenement is gratis, net als de koffie! Je kan vrij binnenlopen.

Boekenweek lezing en rondleiding in Dordrechts Museum

Op zondag 18 maart van 14.30 tot 15.30 uur organiseert het Dordrechts Museum in samenwerking met de Bibliotheek AanZet en Dordt Literair een lezing en een rondleiding over de natuur. Arita Baaijens en Martin Driessen komen vertellen over hun relatie met de natuur. Baaijens ondernam woestijnreizen en andere avontuurlijke expedities. Over de kracht van visie en bevlogenheid schreef ze ook een boek. Driessen verruilde tien jaar geleden Duitsland voor het Zuid-Hollandse rivierenlandschap met de ambitie een groot schrijver te worden. Zijn boek Rivieren werd bekroond met de ECI Literatuurprijs.

Naderhand zal er een rondleiding gegeven worden door het museum en kan je de videokunst van Nico Parlevliet bewonderen. Een kaartje voor zowel lezing als rondleiding kost €15,00. Voor de lezing alleen betaal je €10,00. Koop een ticket via www.dordrechtsmuseum.nl/tickets of bij de balie van het museum. Iedereen is welkom vanaf 13.30 uur.

De Boekenweek

Traditiegetrouw kan een Boekenweekgeschenk hierbij natuurlijk niet ontbreken, dit jaar van Griet Op de Beeck. De auteur van het Boekenweekessay is Jan Terlouw. Natuur omvat niet alleen de bossen, beekjes en afgelegen plekjes ver buiten de stad. Zonder dat we er stil bij staan worden we allemaal omringd door de natuur. De natuur is een inspiratiebron voor vele schrijvers, die zich maar al te graag zich verdiepen in landschappen, natuur en dieren. Het Boekenweekgeschenk krijg je cadeau van de boekhandel bij besteding van minimaal €12,50 aan Nederlandstalige boeken tijdens de Boekenweek.

Tot ziens in de bibliotheek!
Praktische informatie

Wat:                Boekenweek in Stadsbibliotheek Dordrecht

Wanneer:        dinsdag 13 maart, 19.30 – 22.00 uur

vrijdag 16 maart, 10.30 – 12.00 uur

Waar:               Bibliotheek Dordrecht, de Blauwe Kamer

Toegang:         gratis | aanmelden via www.debibliotheekaanzet.nl of bij de baliemedewerkers

gratis | vrije inloop

€15.00 voor lezing en rondleiding, €10.00 voor alleen lezing | kaartje via www.dordrechtsmuseum.nl/tickets of bij de balie van het museum.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.