Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

BSO-kinderen COKD vormen levend peace-teken voor War Child

Donderdag 19 oktober organiseerde COKD Kinderopvang een War Child Dag voor alle BSO-kinderen vanaf 8 jaar. Een bijzondere dag met een mooie verrassing voor de kinderen. Maar ook een dag om stil te staan bij de problemen die leeftijdsgenoten hebben elders in de wereld. Door het vormen van een levend peace-teken lieten de kinderen zien mee te leven met kinderen in oorlogsgebieden.

Interactieve spellen

Alle BSO-kinderen verzamelden zich bij locatie De Boomhut. Daar kregen zij een presentatie van een vrijwilliger van War Child, gevolgd door een interactieve quiz. Enthousiast en onder de indruk van de activiteiten van War Child vormden de kinderen buiten een peace-teken. Op veel locaties was er daarna nog een speciaal spelprogramma. Met spellen die ook door kinderen in oorlogsgebieden worden gespeeld.

Samenwerking met War Child

De SWKGroep, waar COKD Kinderopvang onderdeel van is, werkt een jaar lang samen met War Child. Deze samenwerking biedt bijzondere extra’s voor de BSO-kinderen. Naast deze War Child Dag krijgen alle kinderen vanaf 8 jaar een bijzonder cadeau. De kinderen mogen één jaar gratis lid worden van de War Child Kidsclub<http://www.warchildkidsclub.nl>. Hier komen de kinderen alles te weten over kinderen in andere landen en over War Child zelf. De SWKGroep heeft de kosten voor het lidmaatschap voor de kinderen betaald. Zodat War Child nog meer kinderen kan helpen.

Over War Child

Wereldwijd leven momenteel zo’n 250 miljoen kinderen in conflictgebieden. Deze kinderen kampen dagelijks met de gevolgen van aanhoudend geweld. War Child zet zich in 15 landen actief in voor het welzijn van oorlogskinderen. De organisatie biedt de kinderen een combinatie van psychosociale hulp, onderwijs en bescherming. Ondanks de vaak traumatische ervaringen kijken de kinderen dankzij deze steun samen met War Child weer met vertrouwen naar hun toekomst.

Over COKD Kinderopvang

COKD Kinderopvang is met zo’n 100 medewerkers op 10 locaties één van de grootste non-profit kinderopvangorganisaties in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt hoogwaardige dag- en buitenschoolse kinderopvang en is in daarin toonaangevend in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt, samen met ouders en partners, een verantwoord opvoedingsmilieu waarbij het kind zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Het is van groot belang dat kinderen een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen.

Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep

De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk en zorg. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.