Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

BUDDY’S GEZOCHT

Wat is Buddyzorg?

Vanuit de overtuiging dat ieder mens de moeite waard is, zet Buddyzorg MEE Drechtsteden zich in voor mensen met sociale problemen, dak- en thuislozen, verslaafden, mensen met psychiatrische klachten en (ex-)gedetineerden (zowel met als zonder enkelband). Buddyzorg richt zich op mensen die leven in een complexe situatie of op mensen met schulden. Menselijkheid is wat onze Buddy’s bindt. Buddyzorg is geen vervanging van professionele zorg.

Werkzaamheden

Als Buddy bied je ondersteuning aan mensen die de weg even kwijt zijn. Hierbij sluit je aan bij de vragen van een cliënt gedurende een afgebakende periode. Je gaat bijvoorbeeld mee naar de Sociale Dienst en het UWV en helpt mee bij het opbouwen van een sociaal netwerk. Ook help je bij het maken van betere keuzes, zodat problemen in de toekomst voorkomen worden.

 Jouw profiel

Het werken als Buddy is pittig, maar wel uitdagend. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, kunt relativeren en iemand in zijn waarde laat. Daarnaast is het belangrijk dat je gemotiveerd bent, bereid bent feedback te geven en te ontvangen en goed kunt luisteren.

Een dagdeel per week beschikbaar en je bent inzetbaar in de regio Drechtsteden.

 Wij bieden

Als Buddy sta je er niet alleen voor. Je krijgt een stevige  training van acht dagdelen op alle facetten van het Buddywerk, en persoonlijke begeleiding. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten, onder leiding van een professionele begeleider, ontmoet je andere Buddy’s en kun je verhalen uitwisselen.

Enthousiast geworden of heb je nog vragen? Neem contact op met Corrie van der Kraan, coördinator Buddyzorg MEE Drechtsteden.  Zij is bereikbaar via corrie.vanderkraan@meedrechtsteden.nl of via telefoonnummer 06 14 33 37 90 (bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag). Voor meer informatie kun je ook terecht op onze website: http://www.meeplus.nl/diensten/buddyzorg/

 mee                  image001

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.