Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Buiten tekenen met het Dordrechts Museum

Verdien een stempel op je Cultuur Vakantie Pas

Op woensdag 17 augustus organiseert het Dordrechts Museum de speciale kinderworkshop Naar buiten! Om inspiratie op te doen krijgen de kids in het museum eerst een korte rondleiding. Vervolgens gaan ze met de opgedane indrukken en kennis zelf aan de slag in de tuin van het museum.

Onder begeleiding van een ervaren museumdocent leren ze de kneepjes van het vak. Door goed te kijken en te schetsen ontdekken ze de geheimen van de schilders van weleer. Die schilders deden niets liever dan tekenen en schilderen in de buitenlucht. De natuur was hun grote inspiratiebron.

Neem je je ouders of opa en oma mee? Zij krijgen dan 50% korting op de entreeprijs en kunnen tijdens de workshop gezellig het museum bekijken. De korting geldt voor maximaal 2 begeleiders.

Cultuur Vakantie Pas
Bij deze activiteit verdien je een stempel op je Cultuur Vakantie Pas. De pas is gratis en af te halen bij de deelnemende locaties. Bij drie stempels krijg je bij de balie het gratis boek Bekijk ’t maar!

Tot en met 1 september zijn kinderen samen met hun groot(ouders) welkom in het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn en Het Hof van Nederland om allerlei leuke familieactiviteiten te doen.

Wo 17 augustus l 14.00- ong. 15.30 uur l kinderen tussen 6 en 12 jaar l Dordrechts Museum l gratis l aanmelden niet nodig l ook bij slecht weer!

www.dordrechtsmuseum.nl
www.huisvangijn.nl
www.hethofvannederland.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.