Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Buurbemiddelaars gezocht, iets voor u?

Buurtbemiddeling is een aanpak om mensen te helpen hun burenconflicten zelf op te lossen, door met elkaar in gesprek te gaan. Dit gebeurt onder leiding van vrijwilligers, de buurtbemiddelaars, die speciaal hiervoor worden getraind. Wij zoeken op dit moment nieuwe vrijwilligers.

Wat heb je nodig om een goede buurtbemiddelaar te zijn?

Een buurtbemiddelaar is in de eerste plaats een uitstekende luisteraar. Als de ruziënde partijen eenmaal weer met elkaar in gesprek zijn, kan het probleem veel eenvoudiger worden opgelost. Voor het project Buurtbemiddeling zijn we op zoek naar mensen die beschikken over goede sociale vaardigheden, die onbevooroordeeld naar anderen kunnen luisteren en in een conflict onpartijdig kunnen blijven. Het is boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk.

Het kost u gemiddeld enkele, door u zelf te plannen, uren per maand.

U krijgt een tweedaagse training in het voeren van bemiddelingsgesprekken. Naast de training ontvangt u begeleiding van een coördinator, bijscholing en er is geregeld uitwisseling van ervaringen met de collega-bemiddelaars.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Buurtbemiddeling? Neem dan contact op met de coördinator T 078 7508969 of 078 7508900 of mail buurtbemiddeling@meeplus.nl

 

 

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.