Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Café Americain in Stadsbibliotheek bijna open

Nieuwe medewerkers nemen kijkje  (Samenwerking van de Bibliotheek AanZet en Stichting Philadelphia)

Op 19 maart gaat café Americain in de Stadsbibliotheek open voor bezoekers. Het café is gevestigd in de Bibliotheek, maar wordt geëxploiteerd door Stichting Philadelphia. Gisteren kwamen de toekomstige medewerkers alvast een kijkje nemen op hun nieuwe werkplek. Kevin Scholten van Stichting Philadelphia leidde hen rond. “We hebben er zin in om op deze mooie locatie te gaan werken. Wij ondersteunen mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt om mee te doen in de maatschappij. En om succesvol participeren mogelijk te maken, zijn dit soort samenwerkingen zoals met de Bibliotheek AanZet heel belangrijk.”

Samenwerking
Ook de Bibliotheek AanZet kijkt uit naar de opening van het café. Chantal Cunnen: “Met de opening van het café wordt de bibliotheek nog meer een ontmoetingsplek, een huiskamer voor de stad. En dat past precies bij onze nieuwe rol. Het wordt een plek waar je komt om te lezen, te werken of gewoon om elkaar te ontmoeten. Uitnodigend voor iedereen, niet alleen voor bezoekers van de bieb. En dat we daarvoor kunnen samenwerken met Philadelphia is van grote toegevoegde waarde.”

De Bibliotheek AanZet en Stichting Philadelphia werken regelmatig samen. Beide organisaties zetten zich op hun eigen manier in voor de ontwikkeling van mensen en zijn blij de samenwerking op deze manier uit te breiden en elkaar zo te versterken.

AanZet voor iedereen

De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Lekker ontspannen een tijdschrift lezen, je verdiepen in een boek of meedoen met een van de vele activiteiten. Iedereen is welkom! Enkel als je materialen wilt lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.