Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Campagne ‘Aandeel in elkaar’

Winnende OPOD scholen ontvangen donatie.

Verenigingen en stichtingen uit de Drechtsteden kunnen elk jaar middels de Rabobank campagne ‘Aandeel in elkaar’ een sponsoraanvraag indienen voor een financiële bijdrage aan een activiteit of project. Met deze donatie van de bank kunnen lokale projecten worden gerealiseerd. Dit jaar hebben maar liefst 48 organisaties een aanvraag ingediend. 27 geselecteerde projecten.

Een commissie, bestaande uit 7 leden van de ledenraad, is verantwoordelijk geweest voor het beoordelen van alle sponsoraanvragen. Uit de 48 ontvangen sponsoraanvragen hebben zij een selectie gemaakt van 27 projecten, welke verdeeld zijn over de drie categorieën ‘sport’, ‘maatschappelijk’ en ‘cultureel’. En ja: twee projecten van OPOD zaten bij deze selectie!

1. Sport op scholen. Het betreft het organiseren van extra sportaanbod na schooltijd en in vakanties op drie scholen van OPOD (Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht). Te weten: Mondriaan, De Albatros en de John F. Kennedyschool.

2. Een fiets-uitleensysteem voor OBS de Bever. Bedoeld voor de leerlingen en kinderen in de wijk ( Bever, Stadspolders). Denk aan noodzakelijke beschikbaarheid van fietsen voor het verkeersexamen of een uitje (van school) naar bijv. de bibliotheek.

Winnaars!
Tijdens de feestelijke Ledenavond op maandag 30 oktober is bekend geworden dat beide projecten gewonnen hebben. De directeuren ontvingen van Rabobank Drechtsteden een prachtige cheque t.w.v. €5000,- om het plan uit te voeren.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.