Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

CARILLONCONCERTEN WEER VAN START

Donderdagavond 2 juli gaat de zomerserie concerten op de carillons van Dordrecht weer van start. Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart speelt eerst om 19.00 uur vanaf de Grote Kerkstoren een selectie van verzoeknummers, waaronder het clublied van FC-Dordrecht. Daarna speelt hij samen met zijn dochter Lydia Zwart om 20.00 uur een concert vanaf de Stadhuistoren.

Waar het grootste deel van het culturele leven tijdens de Coronacrisis stil is komen te liggen, spelen de beiaardiers onverminderd door. Hoog boven in de toren houden zij van nature al voldoende afstand van hun publiek. En met de stad als concertzaal is er voor iedereen voldoende ruimte om op veilige afstand van elkaar gezamenlijk te luisteren naar de beiaardmuziek. De concerten kunnen het best beluisterd worden in de nabijheid van de torens.

Programmaboekjes worden tijdens de concerten gratis verstrekt.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.