Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Chille Zomer voor jongeren

Toffe workshops, masterclasses en activiteiten voor jongeren

Deze zomer ziet er anders uit dan je gewend bent. Je kunt waarschijnlijk niet op vakantie en alle leuke dingen die je gepland had gaan niet door. Maar toch wil je genieten van je vakantie en deze zomer lekker chillen. De Bibliotheek AanZet, R-Newt jongerenwerk, BLOK 0180, de Popcentrale en Quardin bieden daarom iedereen vanaf 12 jaar deze zomermaanden een gratis programma aan. HipHop in je Bieb gaat deze zomer on tour!


Speciaal voor jongeren

Deze zomer is er in de regio voor iedereen vanaf 12 jaar wat wils. Een greep uit het programma:

  • Workshop Spoken Word met Derek Otte (in samenwerking met stichting Letterrijk, Paginagroots, de Bibliotheek AanZet en R-Newt): Taal is alles en alles is Onder begeleiding van professionele woordkunstenaar Derek Otte leren jongeren hun eigen stem te vinden, op papier te zetten en uit te spreken. Slotstuk van de wekelijkse bijeenkomsten is een toffe eindpresentatie.
  • Masterclass van Dromen naar Doel is Doen (door Fariesh Abdoelrahman van Quardin): leer in een aantal weken welke stappen je moet zetten om jouw dromen voor de toekomst te verwezenlijken.
  • Meiden op Maandag: Speciaal voor de meiden gaan we verder werken aan een magazine. Als een echte journalist ga je aan de slag met verschillende onderwerpen. Interviewtechnieken, schrijven, foto’s maken, alles wat bij het maken van een magazine hoort komt voorbij!
  • Workshop rapteksten schrijven met Kay Slice: om je schrijfskills te verbeteren, je te laten inspireren en verhalen en songteksten uit te wisselen.
  • Social gaming in de bieb: met onder andere het FIFA 20 EK Toernooi, 24-hour gaming tour Animal Crossing en een Fighting championship.
  • Cursus BeatBoxen met Gio Doemoeng: leer de basistechnieken van een professionele rapper/beatboxer.
  • DJ Zone: verschillende sessies waarin ervaren en minder ervaren DJ’s samen aan de slag gaan met het maken van elektronische muziek.
  • Cursus: Each one teach one: verbreed je kennis op het gebied van HipHop, leer nieuwe tools en vaardigheden en deel dit met een ander door onder professionele begeleiding je eigen project op te starten.

 

Check https://www.debibliotheekaanzet.nl/jongeren voor het hele programma. Bijna alle workshops en activiteiten zijn gratis bij te wonen (on- en offline) voor iedereen vanaf 12 jaar. Let op: vanwege de coronacrisis mogen we maar een maximaal aantal deelnemers toelaten, dus vooraf aanmelden verplicht. Kijk voor je een activiteit gaat bezoeken even op de website voor alle maatregelen: https://www.debibliotheekaanzet.nl/maatregelen-corona

 

 

 

 

#slimmerchillen

SlimmerChillen is een initiatief om jongeren in coronatijd te blijven motiveren om zich te houden aan de afspraken om op anderhalve meter afstand van elkaar te blijven en niet in grote groepen bijeen te komen. Met het initiatief is een landelijk platform gelanceerd, dat regionaal door de veiligheidsregio’s is opgepakt om jongeren uit te dagen creatieve oplossingen met elkaar te delen. Wekelijks worden er (geld)prijzen verloot onder de inzendingen.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.