Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

COKD Kinderopvang heeft kwaliteitskeurmerk behaald!

COKD Kinderopvang meldt met trots op dat zij vanaf 4 april HKZ-gecertificeerd is. Dit betekent dat COKD Kinderopvang voldoet aan de geldende kwaliteitscriteria en een goed werkend kwaliteitssysteem heeft.

Certificering is dé manier om zichtbaar te maken dat een kinderopvangorganisatie intern de zaken goed op orde heeft, dat de kinderen en de ouders altijd centraal staan en dat de organisatie voortdurend werkt aan verbetering van haar aanbod. Bovendien voldoet het kwaliteitssysteem aan de internationale ISO-9001 normen. Alle medewerkers hebben ontzettend hard gewerkt om dit kwaliteitskeurmerk te behalen.

Het HKZ-keurmerk

Het keurmerk biedt een basisgarantie voor kwaliteit. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Zo’n systeem heeft een organisatie nodig om kwaliteit goed te kunnen managen. Het HKZ-keurmerk maakt zichtbaar dat het kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan eisen die vanuit de sector zelf, maar ook door klanten en de overheid worden gesteld. Dit is vastgesteld door een onafhankelijke certificatie-instelling.

Over COKD Kinderopvang

COKD Kinderopvang is met zo’n 100 medewerkers op 10 locaties één van de grootste non-profit kinderopvangorganisaties in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt hoogwaardige dag- en buitenschoolse kinderopvang en is in daarin toonaangevend in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt, samen met ouders en partners, een verantwoord opvoedingsmilieu waarbij het kind zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Het is van groot belang dat kinderen een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen.

SWKGroep

Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep. Een toonaangevende onderneming in kinderopvang, buurtwerk en zorg in Nederland. De SWKGroep biedt ons bestuurlijke en bedrijfskundige ondersteuning. Vanuit haar visie ontwikkelt de SWKGroep eigentijdse concepten voor oplossingen in kinderopvang, onderwijs, zorg en welzijn. En brengt deze in de praktijk. De werkwijze is innovatief, kostenefficiënt, sociaal én gericht op kwaliteit en samenwerking. Wij investeren in eigen kracht! Door het delen van elkaars kennis, ervaring en netwerk. Hierdoor kunnen wij ons met alle aandacht richten op de opvang van het kind.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.