Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

COKD Kinderopvang organiseert de Zomerspelen

De zomervakantie is nog maar net begonnen en nu is het al een geweldige zomer! De kinderopvangorganisatie organiseert deze zomer de COKD Zomerspelen voor kinderen van COKD en BijDeKids.

Sportief bij DeetosSnel

In de eerste week van de vakantie worden de zomerspelen gehouden op het prachtige sportcomplex van DeetosSnel. Thuisbasis van de korfbalvereniging in Dordrecht. Het complex biedt alle ingrediënten voor een sportieve week. Sport verbind en dat is nu juist wat COKD de kinderen mee wil geven.

De kinderen van COKD en BijDeKids zijn heerlijk buiten in beweging en bij regen kunnen ze uitwijken naar de grote zalen binnen. Iedere dag komen kinderen van een aantal buitenschoolse opvanglocaties van COKD naar DeetosSnel. teQ, de mascotte van de SWKGroep, opent samen met de medewerkers de dag met een warming up.

Spectaculaire opening

De vakantieweek begon spectaculair. Drie professionals van Planeta Capoeira gaven de kinderen een workshop capoeira, een Braziliaanse vechtdans. En er staan meer workshops van professionals op het programma; DeetosSnel is drie dagen aanwezig om kinderen een workshop korfbal te geven. En ook volleybal, rugby en  aerobic komen voorbij. Daarnaast organiseren de pedagogisch medewerkers een aantal sportieve activiteiten zoals hockey, handbal, bootcamp, flag  football, voetbal, Namibisch touwtrekken en lasergamen. Iedere locatie heeft een vlag van een zelf gekozen land. Het team met de mooiste vlag verdient aan het einde van de week een prijs voor de locatie.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.