Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

COKD Kinderopvang organiseert de Zomerspelen

De zomervakantie is nog maar net begonnen en nu is het al een geweldige zomer! De kinderopvangorganisatie organiseert deze zomer de COKD Zomerspelen voor kinderen van COKD en BijDeKids.

Sportief bij DeetosSnel

In de eerste week van de vakantie worden de zomerspelen gehouden op het prachtige sportcomplex van DeetosSnel. Thuisbasis van de korfbalvereniging in Dordrecht. Het complex biedt alle ingrediënten voor een sportieve week. Sport verbind en dat is nu juist wat COKD de kinderen mee wil geven.

De kinderen van COKD en BijDeKids zijn heerlijk buiten in beweging en bij regen kunnen ze uitwijken naar de grote zalen binnen. Iedere dag komen kinderen van een aantal buitenschoolse opvanglocaties van COKD naar DeetosSnel. teQ, de mascotte van de SWKGroep, opent samen met de medewerkers de dag met een warming up.

Spectaculaire opening

De vakantieweek begon spectaculair. Drie professionals van Planeta Capoeira gaven de kinderen een workshop capoeira, een Braziliaanse vechtdans. En er staan meer workshops van professionals op het programma; DeetosSnel is drie dagen aanwezig om kinderen een workshop korfbal te geven. En ook volleybal, rugby en  aerobic komen voorbij. Daarnaast organiseren de pedagogisch medewerkers een aantal sportieve activiteiten zoals hockey, handbal, bootcamp, flag  football, voetbal, Namibisch touwtrekken en lasergamen. Iedere locatie heeft een vlag van een zelf gekozen land. Het team met de mooiste vlag verdient aan het einde van de week een prijs voor de locatie.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

VIDEO: Bomen aangeplant in de Nieuwe Dordtse Biesbosch

Video van ondertekening door het waterschap Hollandse Delta, Parkschap Nationaal Park de Biesbosch, Staatsbosbeheer en de gemeente Dordrecht over samenwerking voor het beheer en onderhoud van de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.