Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

COKD organiseert sportieve Zomerspelen

De zomervakantie is sportief begonnen bij COKD. Vorige week organiseerde de kinderopvangorganisatie voor de tweede keer de COKD Zomerspelen bij DeetosSnel in Dordrecht. Het was een week waarin de BSO-kinderen genoten van zeer uiteenlopende sport- en spelactiviteiten. De Zomerspelen werden georganiseerd in samenwerking met studenten van Da Vinci Sport en Bewegen.

Kennismaken met nieuwe sporten

Samen met de samenwerkingspartners is hard gewerkt om een programma neer te zetten waarbij verschillende sporten aan bod kwamen. Niet alleen de bekende sporten zoals voetbal, bootcamp, estafette en knotshockey stonden op het programma. Ook een aantal externe partijen werden benaderd zodat kinderen kennis konden maken met nieuwe sporten. Zoals een workshop Capoeira, een korfbalclinic door echte trainers van DeetosSnel, een clinic klimmen bij Mountain Network voor alle kinderen vanaf 8 jaar in samenwerking met Sportstimulering. En swingende steplessen en coole freerunlessen gegeven door Honderd Procent DVO. Daarnaast konden kinderen ook lasergamen, een van de favoriete activiteiten.

Vakantieopvang is deze zomer extra leuk en leerzaam
Naast de sportieve eerste week staat de rest van de vakantie in het teken van een ‘reis door de tijd’. Meedoen aan een riddertoernooi, dinosaurussen van dichtbij bekijken, toverdrank drinken om de
Romeinen te verslaan. Zes weken lang gaan wij samen met mascotte teQ op reis door de tijd en beleven wij spannende avonturen met onze ‘tijdmachine’. Op de locaties bieden we activiteiten aan die passend zijn bij de tijdsperiode. We denken ook na over hoe de toekomst eruit zou kunnen zien.

The best for last! Campingweek in de Biesbosch
De laatste week van de vakantie gaan kinderen van onze BSO-locaties verschillende dagen naar de campingweek. We hebben een speciale pop-up BSO bij het Stayokay hostel aan de rand van het Nationaal Park De Biesbosch. Hier beleven zij veel mooie avonturen in het prachtige natuurgebied.

Deze zomer is dus vol met uitdagingen voor de kinderen van COKD.

Over COKD Kinderopvang
COKD Kinderopvang is met zo’n 100 medewerkers één van de grootste non-profit kinderopvangorganisaties in Dordrecht, Papendrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt, samen met ouders en partners, een verantwoord opvoedingsmilieu waarbij het kind zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Het is van groot belang dat kinderen een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen.

Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk en zorg. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.