Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Computer nodig voor de belastingaangifte? Kom naar de bibliotheek.

Vóór 1 mei moet het belastingformulier weer worden ingevuld. Daarvoor kun je vanaf 1 maart terecht bij de Bibliotheek AanZet. Maak voor de aangifte gebruik van onze gratis computers met veilige internetverbinding. Ook het printen van documenten voor de belasting is gratis. Hulp nodig bij het invullen? Laat het weten aan één van onze medewerkers. Zij kunnen meer vertellen over onze digitale cursussen of organisaties die kunnen helpen bij de belastingaangifte. Voor iedereen die zelf graag digitaal vaardiger wil worden, heeft de Bibliotheek AanZet een breed cursusaanbod. Kom gerust langs.

Zelf belastingaangifte doen in de bibliotheek

Wie zelf belastingaangifte wil doen, kan gebruik maken van de gratis faciliteiten in de bibliotheken Crabbehof, Dubbeldam, de Stadsbibliotheek, Stadspolders en Sterrenburg.

In deze vestigingen is een speciale computer met veilige internetverbinding en privacy beschikbaar. Het printen van Belastingdienst-documenten is voor iedereen gratis. Wil je belastingaangifte doen? Meld het aan de balie. Ook als je algemene, praktische vragen hebt, staan onze bibliotheekmedewerkers klaar. Of ga zelf aan de slag tijdens één van de cursussen die de bibliotheek aanbiedt.

Het Financieel Hulphuis en BDO Accountants
Om iedereen de kans te bieden om zijn of haar belastingaangifte in te vullen, werkt de Bibliotheek AanZet samen met maatschappelijke organisaties. In Dordrecht zijn dat het Financieel Hulphuis van MEE Plus en BDO Accountants & Belastingadviseurs. Het Financieel Hulphuis is aanwezig op verschillende locaties in de stad. Inwoners van Dordrecht – met name lagere inkomens – kunnen op afspraak langsgaan. Ze worden dan deskundig begeleid bij het invullen van hun belastingaangifte. Bel 078 7508967 voor meer informatie en het maken van een afspraak. BDO Accountants houdt een Belastingspreekuur – voor minima – op 19 en 26 maart en 9 en 23 april van 15.00 tot 18.00 uur in de Stadsbibliotheek. Interesse? Maak een reservering in de Stadsbibliotheek.

Digitale cursussen
In de Stadsbibliotheek Dordrecht en Bibliotheek Stadspolders bieden we de gratis cursus Klik & Tik aan. Hier leren deelnemers eigen tempo de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. Thema’s die aan bod komen zijn: leren typen, werken met Word, kennismaken met en zoeken op het internet en e-mailen. Ook kun je terecht bij het Digitaal inloopspreekuur. Loop gerust binnen met vragen over je mobiele telefoon, laptop, tablet, e-reader en het internet. Tijdens de cursus Digisterker in Bibliotheek Stadspolders leer je in vier lessen hoe je overheidszaken regelt via het internet, zoals het aanvragen van huurtoeslag of het invullen van je belastingaangifte. Actuele data en tijden van de cursussen vind je in onze agenda op www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie.

 Praktische informatie

Wat:                Hulp bij belastingaangifte

Wanneer:         Vanaf 1 maart

Waar:              Bibliotheken Dordrecht

Toegang:          gratis

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.