Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Concert voor  Stichting Open Doors

Op zaterdag 12 november 2016 verzorgen Johan den Hoedt, (orgel en piano) , Henske Bakker – van der Weerd (panfluit ) en Alisa van Dijk, (viool) een concert in de Trinitatiskapel te Dordrecht voor Stichting Open Doors.

Ze spelen voor Gert-Jan Nieuwland die geld probeert op te halen voor Stichting Open Doors. Tijdens het concert wordt een collecte gehouden. De opbrengst daarvan komt volledig ten goede van de stichting Open Doors voor hun werk in Azië. Christenen staan daar zwaar onder druk en hebben te maken met toenemend geweld. U kunt een groot verschil maken door medechristenen te bemoedigen en hen financieel te ondersteunen. Met uw gift ondersteunt u ook Loes en Gert-Jan Nieuwland uit Goudswaard die in 2017 voor Open Doors een ultraloop van 63 kilometer (Muskathlon) in Sri Lanka gaan lopen.

Johan heeft orgel gestudeerd bij de legendarische organist Arie J. Keijzer aan het Rotterdams Conservatorium. Johan en Alisa treden vaak met elkaar op en zijn goed op elkaar ingespeeld. Johan is als organist verbonden aan de Protestante gemeente de Wijnstok te Dubbeldam.

De violiste en zangeres Alisa van Dijk heeft zich onlangs gevestigd in Dordrecht en treedt regelmatig op in Dordrecht en omgeving. Haar vioolspel wordt gekenmerkt door een warme en zuivere toon. Alisa heeft veel ervaring opgebouwd in het samenspelen met orkesten en musici. De laatste jaren treedt ze ook op als klassiek geschoold zangeres. Haar opleiding heeft ze o.a. gevolgd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds kort heeft Alisa een duo met Henske. Vanavond treden ze voor het eerst met elkaar op als duo viool en panfluit.

Henske Bakker – van der Weerd heeft haar opleiding panfluit genoten bij de bekende panfluitist Matthijs Koene aan het conservatorium te Amsterdam.

Ze heeft een grote lespraktijk aan huis en geeft ook les op diverse muziekscholen. Henske wilt zich de komende jaren meer toeleggen op het geven van concerten.

Ze spelen zaterdag een mooi en aantrekkelijk toegankelijk programma met klassieke en geestelijke muziek.

De toegang is gratis. Het concert begint om 20:00 uur. Deuren open om 19:30 uur.

Adres: Vriesestraat 20 -22 te Dordrecht

Allen van harte welkom!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.