Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Coulanceregeling afgelasting Kerstmarkt 2019

Op 14 en 15 december werden in verband met weersvoorspellingen de tweede en derde dag van de Kerstmarkt Dordrecht afgelast. Formeel hebben deelnemers geen recht op teruggave van hun deelnemersbijdrage indien de Kerstmarkt om welke reden ook niet door kan gaan. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden heeft de gemeente Dordrecht in overleg met organisatie van de Kerstmarkt besloten tot een coulanceregeling. Alle partijen die aan de organisatie betaald hebben om op de Kerstmarkt actief te mogen zijn, krijgen hun standgeld voor de twee betreffende dagen terug.

De uitbetaling aan deelnemers vindt plaats via de organisator van de Kerstmarkt, Dordrecht Marketing. De vergoeding omvat de pacht voor de plaats, betaalde precario en de vergoeding voor elektriciteit. Deelnemers ontvangen twee-derde van het door hen betaalde bedrag terug.

De organisatie van de Kerstmarkt is al gestart met de voorbereidingen voor de editie van dit jaar. De Kerstmarkt is gepland van 11 t/m 13 december 2020. Daarbij wordt vanzelfsprekend onderzocht welke mogelijkheden er zijn om de Kerstmarkt minder weersafhankelijk te maken. Ook wordt gekeken of het mogelijk is deelnemers hun standgeld te laten verzekeren.

De gemeente Dordrecht en Dordrecht Marketing hopen op een feestelijke editie met mooi weer, enthousiaste bezoekers en tevreden deelnemers in 2020.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.