Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

CULTUURSAFARI DORDRECHT GAAT VAN START!

880 leerlingen voortgezet onderwijs gaan maandag 21 tot en met vrijdag 25 september al fietsend op Cultuursafari in Dordrecht. Tijdens deze Cultuursafari maken de leerlingen van Loket Zwijndrechtse Waard, Wellant College, Insula College Koningstraat + Halmaheiraplein, Dalton Vakcollege + Stedelijk Dalton Lyceum Kapteynweg en Yulius Het Tij in een dag kennis met zeven culturele organisaties in Dordrecht.

Kennismaken culturele organisaties in Dordrecht
De middelbare scholieren gaan fietsend op verkenningstocht langs de zeven culturele organisaties in Dordrecht: de Bibliotheek AanZet, Dordrechts Museum, Nationaal Onderwijsmuseum, cinema The Movies, schouwburg Kunstmin, poppodium Bibelot en ToBe cultuurcentrum. De leerlingen ervaren kunst en cultuur door te kijken en zelf actief mee te doen!

Ook voor het speciaal onderwijs
Ook dit jaar werken we met twee types programma’s, zodat het voor alle leerlingen een leuke ervaring wordt. Zo is er een dag programma voor de mavo, havo en vwo leerlingen én een ochtendprogramma voor de leerlingen van het speciaal onderwijs en het vmbo. Voorafgaand kunnen de leerlingen naar een kort filmpje met een sfeerimpressie kijken van vorig jaar, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten. Klik op deze link voor de aftermovie Cultuursafari 2019.

Programma 2020
Tijdens deze Cultuursafari geven alle organisaties een kijkje achter de schermen. De leerlingen ontdekken tijdens de Cultuursafari waar alle culturele organisaties van Dordrecht te vinden zijn en wat daar te doen is. Ook ervaren ze hoe een expositie, kunstwerk, film en verhaal gemaakt wordt en hoe het leven van een danser en popartiest eruit ziet.

In het Nationaal Onderwijsmuseum spelen de leerlingen het spel Heel Holland Exposeert en wordt de groep met de beste expositie gekroond. Bij de BibliotheekAanZet maken de leerlingen zelf een megagrootinvulverhaal. Dit verhaal wordt met tekeningen tot leven gebracht. In Het Dordrechts Museum is zes eeuwen schilderkunst te zien. Maar… Wat kost dat nou eigenlijk? Wie bepaalt de waarde van kunst? De leerlingen gaan een kunstveiling houden en kopen en verkopen zelf schilderijen. Wie sluit de beste deal. Bij cinema The Movies leren ze hoe een camera gebruikt kan worden.

Cultuursafari in het Energiehuis
Bij ToBe cultuurcentrum gaan de scholieren aan de slag met de eigen handen en met verschillende materialen zoals hout, klei, karton, papier en verf. Het eindresultaat is een kleurrijke levensboom, de Three of Life, een groepskunstwerk van alle leerlingen. Ze duiken bij Schouwburg Kunstmin in de wereld van een innovatief dansgezelschap: Another Kind of Blue. Onder leiding van choreograaf David Middendorp brengen zij dans en technologie samen op het podium. De leerlingen wonen een openbare repetitie bij van de dansers. En tenslotte krijgen de leerlingen bij poppodium Bibelot antwoord op de vraag: hoe ziet het leven van een popartiest eruit?

Samenwerking
Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur organiseert de Cultuursafari in samenwerking met de culturele organisaties en bedankt de gemeente Dordrecht voor het mogelijk maken van de Cultuursafari in Dordrecht. Kijk voor meer informatie op onderwijs-cultuur.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.