Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

D.E.V. in Concert

Op D.V. zaterdagavond 14 maart a.s. geeft het Christelijk Kamper Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ een concert in de Grote kerk te Dordrecht. Het Kamper Mannenkoor (opgericht in 1917) staat al decennia bekend om haar ‘bronzen’, unieke koorklank. Het koor trad op in talloze grote kathedralen en concertzalen binnen Europa, bracht meer dan vijftig lp’s en cd’s uit, werkte mee aan vele radio- en Tv-opnamen en staat garant voor muziek op een hoog niveau. Klaas Jan Mulder, internationaal bekend musicus was 48 jaar dirigent was van dit koor. Hij overleed in 2008 en werd opgevolgd door Gerwin van der Plaats. Momenteel telt het mannenkoor 105 leden waarvan de jongste 14 jaar is.

Tijdens dit concert, waarbij naast de bekende, veelal Nederlandstalige liederen ook minder bekende werken aan bod komen, is er ook ruimte voor liederen die samen met de aanwezigen worden gezongen. Muzikale medewerking wordt verleend door de Urker bariton Jan Loosman, violiste Chloe Elsenaar, trompettist Maurice van Dijk. Het beroemde Kam-orgel wordt bespeeld door Marco den Toom en dirigent Van der Plaats zal tevens de concertvleugel bespelen. De opening en sluiting is in handen van Ds. J.C. de Groot.
De collecte is bestemd voor Mercy Ships.

Het concert begint om 19.30uur en de deuren van de kerk gaan om 18.45uur open. De toegang bedraagt €10 aan de kerk en €8 in de voorverkoop. Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis entree.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.