Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

D-Sound reeks van vier interactieve concerten rond muziek & technology

KUNSTMIN presenteert met D-Sound reeks van vier interactieve concerten rond muziek & technology in Energiehuis

Sounds, visuals, interactief concert met vinyl release op 14 november bij kick-off van D-Sound

Kunstmin lanceert in samenwerking met innovator en de in Dordrecht woonachtige musicus Carlo de Wijs, de eerste van vier D-Sound interactieve concerten op donderdag 14 november in het Energiehuis. Carlo de Wijs, Hammondorganist en innovator in instrument- en sound design vertelt je tijdens deze reeks alles over de wereld van sounds & visuals.

Het publiek zit er bovenop

Met live-camera’s die inzoomen op de kleinste details tijdens het musiceren worden beeld en muziek real-time gemanipuleerd door visual artist Job van Nuenen. Dat levert associaties op met symfonisch geluid, filmisch beeld, van gelaagd tot dansbaar, van herkenbaar tot heel eigen, en van verstild tot explosief.

Deze avond spelen New Hammond Sound Project, met Carlo de Wijs (modular Hammond): Jordi Geuens (hybrid drums), Job van Nuenen (visuals); en zijn te gast de superjonge Boye Ingwersen (Hammond) & Thijmen Molema (drums).

Donderdag 14 november, organisator Kunstmin, Machine 3 in het Energiehuis, Dordrecht

Locatie: Energiehuis 20:15 uur

Normale prijs € 15,- / Studenten betalen voor alle vier concerten 1 prijs: € 25,-

Volgende D-Sound concerten

Ook donderdag 16 januari, donderdag 19 maart en donderdag 14 mei 2020 nodigen Kunstmin en Carlo de Wijs performers en artiesten uit die ook bezig zijn verbindingen te leggen tussen muziek en technologie. Inmiddels hebben Niels Broos, Kypski, Binkbeats en Smartphone Orchestra al toegezegd.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.