Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De bezem door de binnenstad

Dordrecht, evenementenstad van het jaar, maakt zich op voor een nieuw evenementenseizoen. De gemeente wil met een schone stad beginnen en heeft een grote schoonmaak georganiseerd. Op vrijdag 29 maart haalt zij samen met HVC, Dordtse doorpakkers en ondernemers de bezem door de binnenstad.

 

De schoonmaak vindt plaats op de slotdag van de actieweek Dordt Schoon, georganiseerd door duurzaamheidscentrum Weizigt. Gewapend met prikkers en afvalzakken trekken de deelnemers aan de schoonmaakactie het centrum in. Onder hen tien Dordtse doorpakkers, bewoners die regelmatig in hun wijk vuil prikken en zo bijdragen aan een schone stad.

Veegwagens
HVC zet drie veegwagens in om de stoepen schoon te maken. AMC haalt stickers van lantaarnpalen en verwijdert graffiti. Ook de firma Krinkels en het Buurt Service Team (BST) komen in actie. BST voorziet de deelnemers van prikstokken en afvalzakken. Iedereen die meehelpt, is herkenbaar aan een hesje met de slogan ”n Schone stad, je hebt het zelf in de hand’.

Hulp welkom
De schoonmakers verzamelen zich vrijdag om 10.00 uur in de hal van het Stadskantoor aan de Spuiboulevard 300 waar wethouder Marco Stam hen zal toespreken. Bewoners die willen aansluiten, zijn van harte welkom. Ze kunnen zich aanmelden bij projectmanager vitale wijken Wilma Wubben via telefoonnummer 14078. Alle deelnemers krijgen een hesje, prikkers en afvalstokken.

Smakelijk bedankje
De schoonmaakactie eindigt rond 12.30 uur bij Bakker Bart. Daar wordt de schoonmakers als dank voor hun inzet koffie met wat lekkers aangeboden.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.