Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De Bibliotheek AanZet zoekt digitale vrijwilligers

Word vrijwilliger bij Klik & Tik, dé internetcursus voor beginners

Computers en het internet zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Winkelen, vakanties boeken, bankzaken regelen en informatie zoeken over de meest uiteenlopende zaken: het gebeurt steeds meer online. Voor wie nog niet goed weet hoe dat werkt, is er de gratis cursus Klik & Tik bij de Bibliotheek AanZet. Voor een nieuwe editie in de Bibliotheken Crabbehof en Dordrecht Centrum zijn we nog op zoek naar vrijwilligers!

 Vrijwilligers gezocht

Tijdens de cursus Klik & Tik leren deelnemers in zes gratis bijeenkomsten onder begeleiding van een vrijwilliger omgaan met de digitale wereld. De cursus bestaat uit drie onderdelen: de basis, het internet op en samen op ’t web. Na afloop kunnen deelnemers werken met Word, zoeken op internet, e-mails versturen en social media gebruiken. Ook het gebruik van een tablet komt aan bod. Om mensen op weg te helpen in de digitale wereld is AanZet altijd op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger biedt je ondersteuning bij het aanleren van de digitale basisvaardigheden en zorg je dat de deelnemers de materie van de cursus allemaal in zich opnemen. Je signaleert veelvoorkomende vragen en verbeterpunten en koppelt deze terug naar de bibliotheekconsulent. Ter voorbereiding op je vrijwilligerswerk doorloop je zelf de cursus Klik & Tik. En heb je op vastgestelde tijden contact met ‘jouw’ Klik & Tik deelnemers.

Interesse? Voor meer informatie en aanmelden, kijk op: www.debibliotheekaanzet.nl/vrijwilliger-bij-aanzet.

 

Praktische informatie

Wat:                Cursus Klik & Tik, het internet op

Wanneer:        per direct

Waar:               Bibliotheken Crabbehof en Dordrecht Centrum

Toegang:         gratis, graag aanmelden
Voor wie:         iedereen vanaf 16 jaar

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.