Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De brandweer zoekt nieuwe brandweervrijwilligers

De brandweer zoekt jou!
De brandweer in Zuid-Holland Zuid zoekt nieuwe brandweervrijwilligers. Daarom start vandaag voor acht brandweerposten een intensieve wervingscampagne.

Nieuw aan deze campagne is de lokale inkleuring en het uniforme selectietraject.
Het werven, selecteren en binden van vrijwillige brandweermensen is een uitdaging. Daarom hebben we dit bij de brandweer ZuidHolland Zuid nu regionaal opgepakt, waarbij ruimte is voor de lokale posten. ‘We zetten bijvoorbeeld sociale media, posters en informatieschermen in om zoveel mogelijk publiciteit te krijgen.
Voorheen deden we dit voor elke brandweerpost afzonderlijk. Nu werven we voor alle brandweerposten tegelijkertijd’ ligt woordvoerder Gerben van den Boom toe.

Verwachtingsmanagement Ook het selectietraject is vernieuwd. Brandweermensen hebben een breed takenpakket. ‘We vragen dan ook veel van onze mensen,
maar ze krijgen er ook veel voor terug. Het is een verantwoordelijke taak, die om een uniform selectietraject vraagt, waarbij kandidaten weten wat hen te wachten staat’.

Zo organiseren we voor kandidaten eerst een regionale informatiebijeenkomst op 28 april. Aansluitend volgt een selectietestdag op zaterdag 3 juli. Met een goede basisconditie en
gezond verstand is dit traject prima te doorlopen. De kandidaten worden getest op uithoudingsvermogen, fysieke gesteldheid en technisch inzicht. Vrijwel alle onderdelen zijn te trainen, zoals de coopertest en de zwemvaardigheid.

Geen verschil Bij de brandweer in Zuid-Holland Zuid zijn ruim 700 vrijwilligers werkzaam. Vrijwilligers zijn geen ‘amateur-brandweerlieden’. De opleiding en training is namelijk gelijk aan die van de beroepscollega’s. Het enige verschil is dat je als vrijwilliger geen dagtaak hebt aan je brandweerwerk. Vrijwilligers ontvangen een vergoeding voor alle werkzaamheden. Voor de wervingscampagne zoekt de brandweer specifiek collega’s in Dordrecht, Papendrecht, Goudriaan, Heerjansdam, Strijen, Mijnsheerenland, Boven-Hardinxveld en Heinenoord. Meer informatie over het brandweervak en de campagne vind je op www.gabijdebrandweer.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.