Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De charme van Dordrecht op nationale televisie

Geloof en een hoop liefde_presentatoren_herfst_2017_jpg

Het televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert gemeente Dordrecht

Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Dordrecht. Kijk maandag 23 oktober a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ in Dordrecht om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale gewoonten en gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Dordrecht
In het waterrijke Dordrecht gaat Hella op zoek naar geloof, hoop en liefde. Dordrecht is één van de oudste steden van ons land. Het waterknoppunt bij Dordrecht, van de drie rivieren Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas is één van de drukst bevaarde routes in ons land. Een goede reden voor Hella om bij de broertjes Barone aan boord te stappen en met de stad kennis te maken. De Italiaanse broertjes vertellen vol trots over ‘hun’ Dordt. Ook maakt Hella kennis met Erica de Winter. Kunst gaf haar, na een herseninfarct, de zin om te leven terug. En dat gunt ze anderen ook. En Barbara Muller vertelt over haar missie om op te komen voor degenen zonder stem; ongeboren kinderen. Waarom en hoe Barbara dat doet? Dat zie je maandag 23 oktober in ‘Geloof en een Hoop Liefde’!

‘Naast Dordrecht, zijn ook de plaatsen Huizen, Yerseke en Elburg deze week te zien in ‘Geloof en een Hoop Liefde’.

De gewone dingen
Het inmiddels vertrouwde NPO2-programma neemt de kijker van maandag tot en met donderdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de bewoners over de gewone dingen van het leven.

Thuis op 5
Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staan de plaatsen Dordrecht, Huizen, Yerseke en Elburg van ‘Geloof en een Hoop Liefde’ deze week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. Kijk voor meer informatie: eo.nl/ghl.

Meer over geloof ….

Op maandagavond 23 oktober kunt u gratis deelnemen aan het 3e Debat in de Stad over Religie & de maatschappij om 20.00 uur in de Trinitatiskapel aan de Vriesestraat 20-22. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Grote Kerk Dordrecht.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.