Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Debat, Spoken Word en pizza!

In het najaar 2017 ontwikkelt de Bibliotheek AanZet samen met jongeren drie nieuwe programma’s. Die staan in het teken van creativiteit, debatteren, zelfontwikkeling en taal. Afgelopen zomer heeft de bibliotheek met jongeren gebrainstormd over activiteiten om zichzelf verder te ontplooien. Daaruit zijn drie nieuwe pilots ontstaan die van start gaan in de Blauwe Kamer: #Krachtige sprekers, Late Night School en een Community voor woordkunstenaars.

 

Krachtige Sprekers

Op woensdag 25 oktober vond de aftrap plaats van de serie Krachtige Sprekers. 18 enthousiaste jongeren kregen tips en trucs over spreken in het openbaar en oefenden dit in kleine groepjes.
Wil je ook meer ervaring opdoen met debatteren en spreken in het openbaar? Doe dan mee met de debattrainingen van Stichting Be Innovated. Leer anderen overtuigen met debattechnieken en laat je horen tijdens een debat. De trainingen zijn op woensdag 8 november, 22 november en 6 december om 19.30 uur in de Blauwe Kamer.
Late Night School

Ooit wel eens vragen gehad als: Hoe word ik snel rijk? Hoe word ik gelukkig? Of hoe mis ik nooit meer een deadline? In de actieve schoolbanken van de Late Night School krijg je de kans om op een leuke en leerzame manier antwoorden op deze vragen te vinden. Samen met inspirerende gasten worden ervaringen én tips & tricks gedeeld. Late Night School start begin 2018. Op 9 november 2017 om 18:00 t/m 20:00 uur is er een brainstormsessie met pizza waar alle jongeren welkom zijn om onderwerpen en sprekers voor de Late Night School zelf te bepalen!
Elten Kiene zoekt woordkunstenaars

Meer creatief met woorden? Is spoken word echt je ding? Ben jij opzoek naar community van woordkunstenaars in en rondom Dordrecht? Dan is ambassadeur van de bibliotheek Elten Kiene er voor jou! Tijdens: ‘Elten Kiene zoekt woordkunstenaars’  krijg je een plek en podium om je zelf te laten zien en horen.

Doe mee met een fotoshoot en ga samen op zoek naar jouw beste quote voor een plek in een bijzondere expositie! Geef jezelf of een vriend(in) op via blauwekamer@debibliotheekaanzet.nl
Meedoen

Interesse in 1 van deze 3 programma’s of de pizzasessie? Kijk dan eens op onze website www.debibliotheekaanzet.nl/leven-lang-leren/Jongeren.html voor meer informatie of bezoek onze Facebookpagina www.facebook.com/deblauwekameraanzet/

Mailen kan ook: blauwekamer@debibliotheekaanzet.nl

Data:

  • Oktober 2017 t/m maart 2018 – Elten Kiene zoekt woordkunstenaars – 14 t/m 25 jaar
  • 8 november 2017 – 19:30 t/m 21:00 uur – Krachtige sprekers – 16 t/m 30 jaar
  • 9 november 2017 – 18:00 t/m 20:00 uur – Aftrap ‘Late night school’ (pizzasessie) – 16 t/m 25 jaar
  • 22 november 2017 – 19:30 t/m 21:00 uur – Krachtige sprekers –16 t/m 30 jaar
  • 6 december 2017 – 19:30 t/m 21:00 uur – Krachtige sprekers –16 t/m 30 jaar

 

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet is een onafhankelijke vinder en verbinder van informatie. Die informatie kan te vinden zijn in een ander persoon, andere organisatie, online of in een boek. Met een uitgebreid programma met workshops, lezingen en cursussen kan iedereen kennis maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft ook geen lid te zijn om bij de Bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wilt lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.