Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Deel 35 in de serie Verhalen van Dordrecht.

Op 16 mei a.s. verschijnt een nieuw deeltje (no. 35) in de serie Verhalen van Dordrecht. Het boekje draagt de titel “Architectuur in Dordrecht 1830-1950. In het voetspoor van een zevental Dordtse bouwmeesters” en is geschreven door Elisabeth van Heiningen.

De lezer maakt kennis met zeven architecten die in de periode 1830-1950 in Dordrecht gebouwd hebben – gebouwen die ook nu nog in de stad te zien zijn. Elisabeth van Heiningen voert u met behulp van een plattegrond langs een aantal panden van: Stadsbouwmeester Itz, H.W. Veth, vader en zoon J.N. en H.A. Reus, B. Van Bilderbeek, A. Ek en C.J.J. Tenenti. Het boekje is rijk geïllustreerd.

De serie Verhalen van Dordrecht is een uitgave van het Historisch Platform Dordrecht.

www.deverhalenvandordrecht.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.

Cultuur

DOOR en Bibelot werken samen bij programmering

DORDRECHT – Creatieve broedplaats en podium DOOR en poppodium Bibelot gaan samenwerken op het gebied van deprogrammering van bands. Het concert van Nachtschade op 21 oktober in DOOR is het begin van een reeks.