Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dit voorjaar betoverende Matinees bij Kunstmin  

In het nieuwe jaar presenteert Kunstmin elke eerste donderdag van de maand een matinee. Deze unieke muzikale middagvoorstellingen breken heerlijk de dag. Kaartjes zijn beschikbaar op www.kunstmin.nl en prijzen variëren van € 15,00 en € 17,50, inclusief consumptie.

6 februari: Pocket Opera

De mooiste operamuziek, in prachtige kostuums, vol passie gezongen. Beleef de persoonlijke duetten, aria’s en koorstukken in het Theatercafé van de Schouwburg. Bekende opera’s van Mozart, Verdi, Donizetti en Puccini worden afgewisseld met onbekend repertoire. De Pocket Opera bestaat uit: Esther Putter, Mitchell Sandler, Gerard Legeland en Caecilia Boschman.

 

5 maart: Corrie van Binsbergen & Frederique Spigt

Samen met Mark Nieuwenhuis en Tijmen Veelenturf maken Corrie van Binsbergen & Frederique Spigt de voorstelling ‘stukjes’ om je mee te nemen naar hun associatieve gedachtewereld. Een spektakel vol verhalen, poëzie, filmpjes, filosofische bespiegelingen, persoonlijke anekdotes en kleurrijke muziek. Een productie van twee rasechte theaterdieren in de Kleine Zaal in de Schouwburg.

 

2 april: De Meisjes met de Wijsjes

In het hun programma ‘MOERSTAAL’ willen De Meisjes met de Wijsjes het wel even hebben over ons land. Het land waar de mensen het gelukkigst zijn, maar ook waar het meest wordt geklaagd. Waar iedereen tolerant is, maar niemand welkom. Zijn we direct of gewoon lomp? In hun eigen muzikale taal, onze ‘moerstaal’ zal deze vocalpopgroep je omverblazen en met een zonnige lach verlaat je de Kleine Zaal in de Schouwburg.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.