Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Diversiteit in beeld – Presentatie door fotograaf Joost Bataille

Woensdag 5 april verzorgt fotograaf Joost Bataille een presentatie over zijn fotowerk onder de titel ‘Diversiteit in beeld’. De presentatie zal worden ingeleid door Tijs van Ruiten, directeur van het Nationaal Onderwijsmuseum. Inleiding en presentatie vinden plaats in het kader van de viering van 100 jaar onderwijsvrijheid.

Fotoreportages

Dit jaar vieren we 100 jaar onderwijsvrijheid in Nederland. De diversiteit aan scholen in Nederland is groot: katholiek, protestant, openbaar, islamitisch. Fotograaf Joost Bataille heeft deze variatie vastgelegd in fotoreportages die hij maakt op scholen voor bijzonder onderwijs. Bataille: “Ik probeer iets van de identiteit van de school in beeld te brengen. Dat is vaak nogal abstract en daarom niet altijd eenvoudig. Op sommige scholen is die identiteit alleen op een hoogtijdag of bij een speciale gebeurtenis te zien, maar op andere scholen is het altijd duidelijk. Uiteindelijk zijn er altijd kinderen die iets aan het doen zijn, daar zit het leven in en die vertellen dan het verhaal.”

Bijzonder grondwetsartikel

De presentatie van het werk van Bataille wordt voorafgegaan door een inleiding door Tijs van Ruiten, directeur van het Nationaal Onderwijsmuseum. Het museum staat in 2017 stil bij 100 jaar onderwijsvrijheid in Nederland, zoals vastgelegd in artikel 23 in onze grondwet.  Van Ruiten gaat in op het belang van dit bijzondere grondwetsartikel waarin is vastgelegd dat openbaar en bijzonder onderwijs gelijk zijn. Bovendien zal hij oude schoolfoto’s uit het archief van het Onderwijsmuseum laten zien. Daarmee wordt duidelijk dat ook de foto’s van Bataille in een lange, fotografische traditie geplaatst kunnen worden.

Joost Bataille

Joost Bataille (Uden, 1959) is fotograaf in Amsterdam. Hij maakt in opdracht van onderwijsblad Didactief regelmatig fotoreportages op scholen voor bijzonder onderwijs.

Presentatie ‘Diversiteit in beeld’

Datum:                woensdag 5 april 2017

Tijd:                      20.00 – 22.00 uur, 19.30 uur inloop met koffie en thee

Kosten:                € 7,50 p.p.

Vooraf aanmelden via info@onderwijsmuseum.nl of bel met  078-632 68 20.

Meer informatie op www.onderwijsmuseum.nl.

    

Zingen op de Rehobothschool in Geldermalsen

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.