Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

DMHC zamelt geld in voor Congolees weeshuis van oud-lid 

In het weekend van 26 en 27 september staat de stichting 4Watoto centraal bij DMHC. Tijdens dit sponsorweekend wil de stichting samen met de hockeyclub zoveel mogelijk geld ophalen voor het weeshuis in Congo.

4Watoto: weeshuis in Congo 

Oud DMHC-lid Stan van der Weijde uit Dordrecht (20 jaar) ging naar Congo om berggorilla’s te bekijken en kwam terug als initiatiefnemer van een door hem opgerichte stichting en weeshuis 4Watoto.

Op zijn reis zag Stan zoveel kinderen op de straten rondzwerven in Goma (Oost Congo). Kinderen zonder huis en kinderen als oorlogsslachtoffers. Hij dacht: hier moet ik iets aan doen. En dat heeft Stan gedaan. Inmiddels heeft hij samen met een ander oud-DMHC-lid, Jelle Nodelijk, een stichting opgezet. Hierdoor kon een weeshuis worden gebouwd en hebben 22 weeskinderen een thuis waar zij gezond kunnen eten, spelen, leren en zich bovenal veilig kunnen voelen. Om deze kinderen blijvend de kans te bieden op een zorgeloze jeugd en een goede opvoeding en opleiding is continuïteit en dus geld nodig.

Sponsorweekend 

Aankomend weekend staat bij DMHC aan de Schenkeldijk een 4Watoto-kraampje. Hier worden o.a. heerlijke Congo cupcakes, leuke Congolese tasjes, broeken, armbanden en bandana’s verkocht. Op zondag is er een sponsorloop: 4rondjes4Watoto, georganiseerd door Roosmarijn de coach van Jongens D1. Daarnaast is er veel informatie over 4Watoto te vinden en zullen ze donateurs werven. Uiteraard houden zij zich hierbij aan de Covid- en clubregels. Kom dus een kijkje nemen, maar houdt u wel afstand.

Meer informatie over 4Watoto 

De stichting is hard aan het knokken voor financiële stabiliteit. Het team in Nederland van 4Watoto bestaat vrijwel volledig uit studenten. De jeugd uit Nederland zet hiermee prachtige dingen neer voor de jeugd in Congo. In Congo zelf wordt de stichting geleid door Stan van der Weijde en Aline Rehema (lokale manager). Jelle Nodelijk regelt de zaken in Nederland. Samen kwamen zij met het idee van het 4Watoto sponsorweekend bij DMHC op 26 en 27 september.

Wilt u nog meer informatie over de stichting. Kijk dan op de website www.4watoto.com of op Youtube voor een korte video met info: https://www.youtube.com/watch?v=8ekjwGNoVVI

Of volg hen op Facebook/Instagram: 4Watoto

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.