Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordrecht viert stad!

Wees welkom op de informatieavond over het feestelijke jaar 2020.

Locatie: Kunstmin, De Kleine Zaal
Datum: 10 juli
Tijd: Inloop 19.30 uur, start programma 20.00 uur – 22.00 uur

In 2020 vieren we met de hele stad dat Dordrecht 800 jaar geleden als eerste nederzetting in het graafschap Holland stadsrechten verwierf. Daarmee werden we de eerste oudste stad in het graafschap Holland genoemd. De stad werd toen op de kaart gezet en kreeg invloed in de Staten van Holland; Dordrecht beleefde ongekende bloei. Al die jaren vormden de bewoners het hart van de stad. Reden om dit heugelijke feit dan ook in de eerste plaats met hen, jong en oud, te vieren. Saamhorigheid en verbondenheid met de stad staan in 2020 voorop. We nodigen alle Dordtenaren uit om feestplannen te maken en mee te vieren.

Wilt u ook meewerken aan of meer horen over deze bijzondere verjaardag?
‘Wie of wat maakt Dordrecht zo bijzonder?’ is een belangrijk startpunt bij alle activiteiten die onderdeel uit gaan maken van het officiële programma.

De gemeente en het projectteam nodigen alle geïnteresseerden uit voor de startbijeenkomst op 10 juli. U krijgt tijdens deze avond meer informatie over de uitgangspunten en de thema’s (burgerideeën, wijkfeesten, sport, onderwijs, cultuur en nog meer) die in het teken staan van Dordrecht 800 jaar. We hopen samen met u een mooi programma te maken.

Wij informeren u over de subsidiemogelijkheden en bijbehorende voorwaarden. In de tweede helft van de bijeenkomst is er voldoende tijd om (per thema) vragen te stellen en in gesprek te gaan met de leden van het projectteam.

Wij zien er naar uit u te mogen begroeten.

Meld u zich aan?
Inschrijven kan via www.dordrecht800.nl/formulier.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.