Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordtpas

Paspartous/Intermediad gaat Dordtpas ontwikkelen.

De bedrijvencombinatie Paspartous/Intermediad gaat de Dordtpas ontwikkelen. Zij hebben de aanbesteding gewonnen die de gemeente begin dit jaar heeft uitgeschreven. Paspartous/Intermediad heeft veel ervaring met het opzetten en uitvoeren van stadspassen in verschillende gemeenten, zoals de Rotterdampas en Utrechtpas. De Dordtpas gaat in op 1 januari 2020.

Wethouder Peter Heijkoop is blij met de keuze: “We hebben vertrouwen in deze partij. De ontwikkeling van de Dordtpas is een ingewikkeld traject. We liggen op schema en samen werken we er hard aan om op 1 januari te kunnen starten met de Dordtpas.”

Publiekscampagne
De komende tijd gaat Paspartous/Intermediad contact opnemen met zo’n 350 verenigingen, culturele instellingen en aanbieders van sport- cultuur- en vrijetijdsvoorzieningen om deel te nemen aan de Dordtpas. In het najaar gaat een publiekscampagne van start om de Dordtpas bij alle Dordtenaren onder de aandacht te brengen. Ook ontwikkelen ze een jaarboekje, folders, nieuwsbrief, een website en een app om de pashouders te informeren over (nieuwe) aanbiedingen en acties van de Dordtpas.

December
In december gaat de Dordtpas in de verkoop. Mantelzorgers en inwoners van Dordrecht met een laag inkomen ontvangen de Dordtpas gratis. Vrijwilligersorganisaties kunnen hem met korting kopen voor hun vrijwilligers.
Naar verwachting worden er jaarlijks ruim 20.000 Dordtpassen uitgegeven.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.