Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordts racetalent Dilano van ’t Hoff laat de oranje leeuw brullen bij Europese races

Dilano van ‘t Hoff is bezig aan een ijzersterk seizoen. Hij is één van de revelaties in de OK Junior, getuige zijn klinkende zege onlangs bij het CIK FIA EK in Engeland, maar ook in de IAME X30 Euro Series blaast het jonge racetalent uit Dordrecht vooraan mee. Op het kartcircuit van Wackersdorf verzilverde hij zijn goede performance met een podium. Bovendien doet de 13-jarige karter volop mee in de strijd om de Europese titel in de IAME X30 bij de junioren. Van t Hoff bewandeld net als Max Verstappen eerst het pad via de kartsport richting de autosport.

Van ’t Hoff had het goede weekend zelf zien aankomen. De trainingen gaven al aan dat hij de goede snelheid had om mee te doen om de prijzen. “Wackersdorf is een leuke baan. Je hebt veel grip, er zijn veel technische bochten, een mooie chicane en een lang recht stuk. Het ging zoals we verwacht hadden. De kwalificatie was een beetje een loterij, omdat het net daarvoor even geregend had. Maar het droogde al snel weer op.”

In de heats waren er een eerste, tweede en derde plaats voor Van ’t Hoff. “Vooral de derde heat was spectaculair. We kwamen met zijn drieën op de finish af stormen. Het werd een fotofinish, omdat het onderlinge verschil maar een paar honderdsten was. Ik eindigde als derde en daardoor ging ik als tweede naar de prefinale. Op zich ging dat wel goed. Ik zakte even terug naar de vierde plaats, maar reed uiteindelijk toch naar P2. Balota was niet meer in te halen, die had een aardig gat.”

In de finale baalde Van ’t Hoff van een slechte start. “Ik viel ver terug en lag zevende na de start. De hele rechterkant van het veld ging me voorbij. Dat was natuurlijk niet gepland, maar ik ben er vervolgens eens goed voor gaan zitten”, zei de snelle Nederlander. Met het mes tussen de tanden vocht hij zich een weg naar voren. “Elke ronde wist ik iemand in te halen. In de slotfase lag ik nog vijfde, maar ik wilde meer. Ik wist dat ik wat moest doen om het podium te kunnen halen. Anderen gingen in de laatste ronde hun positie verdedigen. Er zat twee man voor mij. Ik dacht het is nu alles of niets en ging buitenom. Ik moest wat proberen en het lukte. Ik was echt blij dat deze actie gelukt was, nu had ik het podium te pakken.”

Door het podium in Wackersdorf doet Van ’t Hoff ook goede zaken voor de ranglijst. “In de stand staan we redelijk. Het was jammer van de tweede EK-race in Mariembourg, daar heb ik wel wat punten laten liggen. Daar hadden we het niet goed voor elkaar, hier in Wackersdorf weer wel.”

Van ’t Hoff vervolgt het EK in augustus met de vierde race in Castelletto. “Dat is een heel leuk circuit met veel plekken om in te halen. Het wordt spannend. Ik ken de baan aardig goed en kan nog Europees kampioen worden in de X30.”

Dilano wil graag zijn monteur Willem Jan Schoots bedanken en het team van Fusion. “Ik rij sinds vorig jaar bij dit team en heb er een goed gevoel bij. Het is een leuk team en ik voel me hier thuis.”

Dilano heeft nog een drukke tweede helft van het seizoen voor de boeg! Naast de race in Castelletto rijdt hij ook nog de IAME X30 International Final in Le Mans, het CIK FIA EK in de OK Junior, een paar WSK-races en natuurlijk het WK in het Zweedse Kristianstad.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.