Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordts Tuinfilmfestival

In het weekend van 20 en 21 juni organiseert de gemeente Dordrecht samen met Groei & Bloei afdeling Dordrecht het ‘Tuinfilmfestival’. Een reis in films langs mooie, bijzondere en inspirerende tuinen in Dordrecht. Dordtenaren met een mooie tuin of een fleurig balkon kunnen hun ‘moment of fame’ claimen in het Tuinfilmfestival. Door een kort filmpje (maximaal 1,5 minuut) van hun groene geluksstek te maken. En dit vóór 17 juni op te sturen naar: wijmakendordtgroen@dordrecht.nl

De initiatiefnemers hadden graag een live evenement georganiseerd, waarbij deelnemers bijzondere tuinen bezoeken in Dordrecht. Maar dat kan nu niet in deze tijden van corona. Daarom hebben de organisatoren dit creatieve alternatief bedacht.

Trotse tuinbezitters

De insteek is om zoveel mogelijk verschillende tuintypen de revue te laten passeren. Een prachtige, bloemrijke tuin of balkon. Een tuin waar veel aandacht besteed is aan wateropvang. Een tuin die een koele oase is op hete dagen. Bijzonder materiaalgebruik. Aandacht voor een gevarieerd planten- en dierenleven in de tuin (biodiversiteit). Elke tuineigenaar kan dat deel van de tuin over het voetlicht brengen waar hij of zij trots op is.

Elke tuineigenaar kan meedoen. Aanmelden kan door meteen een mailtje te sturen naar: wijmakendordtgroen@dordrecht.nl. En dan… pak die telefoon of camera en filmen maar! Leg uit wat de tuin zo bijzonder maakt. Deel tips over inrichting en onderhoud. De organisatie is bijzonder geïnteresseerd in tuinen met slimme oplossingen voor wateropvang. Want de zomer komt er aan, en dat betekent zowel kans op hittestress als op pittige regenbuien. Het filmpje mag maximaal 1,5 minuut duren. Insturen vóór 17 juni naar wijkmakendordtgroen@dordrecht.nl. Deelnemers kunnen het filmpje ook alvast op hun eigen social media delen met de hashtag #tuinfilmfestival.

 

Op 20 en 21 juni zijn alle filmpjes te zien op www.groenblauwdordrecht.nl. Ga er lekker voor zitten en geniet vanuit huis van de Dordtse tuinparadijzen.

 

Groenblauwe stad

In Dordrecht werken de gemeente, maatschappelijke organisaties, bedrijven en bewoners samen aan het verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving. Dat doen ze door het toevoegen van natuur (groen) en water (blauw). Zo verhogen ze het welzijn van de Dordtenaren. Tegelijk maken ze de stad klimaatbestendig en helpen ze de natuur. Meer informatie over deze opgave staat op www.groenblauwdordrecht.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.