Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordtse jongeren vervelen zich thuis niet dankzij R-Newt Chille Zomer

Jongeren die deze zomer in Dordrecht blijven, hoeven zich geen moment te vervelen. Dankzij de R-Newt Chille Zomer kunnen jongeren de hele zomer aan de slag. Het gratis programma biedt diverse activiteiten zoals Live Animal Crossing, Paginagroots met taalkunstenaar Derek Otte en Meiden op Maandag.

Jongerenwerker Sandra van Eck puft nog even na, de afgelopen periode is er samen met collega’s wel heel veel georganiseerd in korte tijd: “De afgelopen maanden lag bijna alles stil. Een moeilijke en soms eenzame tijd voor jongeren. Ze willen gewoon weer iets tofs doen. Lekker samen aan de slag. Daarom zijn we gestart met onze Chille Zomer campagne!”

Divers programma

Jongeren kunnen de hele zomer meedoen aan gratis activiteiten. Op deze manier voorkomt R-Newt dat jongeren thuis in een zwart gat vallen. Alle activiteiten zijn samen met jongeren vormgegeven en in samenwerking met de Bibliotheek AanZet en de Popcentrale mogelijk gemaakt. Van jongeren die wekelijks met elkaar hun Hiphop-vaardigheden verbeteren tot meiden die samen leuke dingen doen. Van live of samen computergames spelen tot een masterclass om je dromen waar te maken. “We mixen serieuze en chille activiteiten. Het is lekker zomer, dus het moet vooral ook relaxt zijn. Leuke mensen ontmoeten, een toffe vibe en soms ook nog iets leren. Gelukkig hebben we als R-Newt veel partners in de stad en een groot netwerk van jongeren. Samen maken we er een chille zomer van!”, aldus van Eck.

R-Newt Airways

Om de campagne kracht bij te zetten, transformeerde R-Newt haar Instagram tot R-Newt Airways; het reisbureau voor jongeren in hun eigen stad. Op deze ludieke manier zorgen de jongerenwerkers ervoor dat jongeren gematcht worden aan activiteiten die bij hen passen. De speciale zomeractiviteiten bestaan allemaal uit groepen jongeren die elkaar niet kennen, waardoor het makkelijk aansluiten is.

Chille Zomer TV

Tijdens de zomervakantie maken we samen met Jongeren Chille Zomer TV om te laten zien welke activiteiten er zijn en welke er nog gaan komen. Zo gaan we op pad om jongeren te volgen hoe zij hun zomer doorkomen en geven we agenda tips, waar je deze zomer jou vakantie kan gaan vieren.

Chille Zomer TV is te volgen via RTV Dordrecht, elke zaterdag vanaf 18 uur.

 

Aanmelden

Jongeren kunnen gratis meedoen aan de activiteiten. Iedere week zijn er nieuwe activiteiten. Voor aanmelden of meer informatie zie www.chille-zomer.nl  

ChilleZomer_dord

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.