Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordtse kunstenaar Rein Dool in de EtalagE

De Dordtse kunstenaar Rein Dool toont zijn olieverfschilderijen in kunstwinkel de EtalagE aan de Nieuwstraat 105 in Dordrecht.

Rein Dool (1933) tekent en schildert nog dagelijks in zijn atelier in Dordrecht. Kenmerkend in zijn kleurrijke schilderijen en tekeningen is het ‘Doolhoofd’, een golflijn die een profiel verbeeldt. Dergelijke hoofden zijn ook verwerkt in een enkele Dordtse woning en toegangspoort. En het Wantijpark vormde recent de inspiratiebron voor een serie tekeningen.

Zijn kunstwerken zijn sinds 1951 tentoongesteld en hij won landelijke prijzen. Zijn werk is in bezit van particulieren, overheid, bedrijven, en musea zoals het Dordrechts Museum, het Rijksmuseum in Amsterdam, De Lakenhal in Leiden, het Teylersmuseum in Haarlem. En is nu te zien in de EtalagE.

www.designetalage.nl

www.facebook.com/De-EtalagE-251999321848208/

               

 

Foto’s
Rein Dool A en Rein Dool B Foto’s De EtalagE

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.