Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordtse Oogst # Ontbijt Proef

Ontbijt met korte optredens van theatermakers, schrijvers en performers met Dordtse roots

Na het succes van de eerste Ontbijt Proef, is er op zondag 3 maart om 11.00 uur opnieuw een ontbijt in het Energiehuis met theatermakers, schrijvers en performers met Dordtse roots. Theatermakers Afke Weltevrede en Jeroen Rienks van Onderwater Producties, actrice en comédienne Jennifer Evenhuis en zangeres Yurith Schols brengen met deze Ontbijtproef een gevarieerde theatrale en muzikale mix.

Onderwater Producties

Onderwater Producties, van theatermakers Afke Weltevrede en Jeroen Rienks, geeft een voorproefje van de locatievoorstelling GAST! die van 6 maart tot 6 april te zien is in Hotel Bellevue, in het kader van Synode400.

 Jennifer Evenhuis

De Dordtse Jennifer Evenhuis is actrice en comédienne. Na jarenlang cabaret en stand-up comedy, brengt zij een zelfgeschreven monoloog. Wordt het cabaretesk toneel, of toneelmatig cabaret? In ‘Maar waar was Els?’ vertelt een activiste haar verhaal. Wat zijn haar drijfveren? Hoe is het zover gekomen?

Yurith

Intuïtief, vanuit haar hart en met alles wat haar muzikaal beïnvloedde en verrijkte in de afgelopen twintig jaar, schreef en produceerde zangeres Jurith Schols aan haar album. Americana, Indie, 80’s pop. Op deze zondagmorgen geeft zij met haar band (Jan Pohl, Rik Kraak en Eelke Mastbroek) een bijzonder voorproefje van haar werk.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.