Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordtse Regenboogconferentie

Op vrijdag 11 oktober is het Coming Out dag. Dordrecht is eén van de 53 Regenbooggemeenten die Nederland rijk is. Alle regenbooggemeenten hangen vrijdag de regenboogvlag uit, om de acceptatie, veiligheid en gelijkheid iedereen in de stad toe te vieren. Dus ook van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transseksuelen en interseksen (LHBTI).

De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out dag geven gemeenten een boodschap af aan burgers, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.

Conferentie scholen en instellingen
Dit jaar heeft de gemeente Dordrecht een conferentie georganiseerd speciaal voor mensen die werken in het onderwijs en in zorg-en welzijnsinstellingen. De conferentie wordt gehouden op donderdag 10 oktober 2019 tussen 09.00 en 13.30 uur in The Movies. Wethouder Peter Heijkoop (LHBTI) opent de conferentie.  Het doel van de conferentie is om mensen die werken op scholen en in zorg- en welzijnsinstellingen handvatten te bieden, zodat zij met meer gemak om kunnen gaan met uitdagingen in hun werk. De tips die de professionals krijgen zijn toe te passen in het dagelijkse werk.

Activiteiten
De gemeente Dordrecht is één van de 53 regenbooggemeenten in Nederland. De gemeente zet zich in om de acceptatie van iedereen te vergroten
door bijvoorbeeld elk jaar met Coming Out dag de vlag uit te hangen of door een zebrapad te beschilderen in regenboogkleuren. Eerder dit jaar kwam een symbolisch schilderij van kunstenaar Bart Rombout te hangen in de Stadswinkel en heeft de gemeente tijdens de Ode aan de Synode geloofsgroepen benaderd om daar de acceptatie van LHBTI’ers bespreekbaar te maken.

Regenboogprogramma
De gemeente Dordrecht heeft een vierjarig Regenboogprogramma. Dit jaar, en de komende drie jaar, ligt de nadruk op het stimuleren van organisaties en instellingen om het onderwerp bespreekbaar te maken en ermee aan de slag te gaan.

Meer weten? Kijk op www.dordrecht.nl/regenboogstad

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.