Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Drechtsteden Bachkoor viert jubileum met Passie

Het Drechtsteden Bachkoor bestaat 5 jaar en viert haar jubileum onder andere met een unieke uitvoering van de Johannes-Passion van J.S. Bach.

Het koor is met optredens als de kantatecaravaan tijdens de Dordtse Bachfestivals en op Koningsdag in Dordrecht voor de Koninklijke familie, niet meer weg te denken uit de regio. Met een stevige basis aan zangers uit de regio en educatie hoog in het vaandel, is voor deze bijzondere gelegenheid samenwerking gezocht met het DevelsteinCollege uit Zwijndrecht.

Op 25 maart a.s. wordt in de historische Augustijnenkerk in Dordrecht de Johannes-Passion opgevoerd op een manier die de traditie verbindt met de wereld waarin de jeugd van nu leeft. De afgelopen maanden is intensief samengewerkt met een groep leerlingen van het Zwijndrechtse DevelsteinCollege. Dat resulteerde in een reeks kunstuitingen waarmee de kruisweg vanuit hun perspectief wordt uitgebeeld. Ook zullen leerlingen meezingen in een aantal koorstukken die, voorafgaand aan de passie, een lezing van de originele tekst van Johannes-13 zullen omlijsten.

Niet voor niets heeft deze uitvoering de titel Johannes Passion+Plus gekregen. Er is, uiteraard met veel respect voor het originele werk van Bach, extra dynamiek toegevoegd. En zo is een uiterst levendig en afwisselend samenspel van beeld, tekst en muziek ontstaan.

Niet alleen boeiend voor jongeren, het is ook een impuls voor degenen die vertrouwd zijn met de reguliere opvoering van dit magistrale werk.

 

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.