Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Drechtsteden best bewaarde geheim van Nederland

De potentie van de Drechtsteden is het best bewaarde geheim van Nederland. Dat was de indruk die voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink van de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME bij een werkbezoek aan Young Professionals en Fokker Industries op donderdag 1 november. Dezentjé zei het inspirerende voorbeeld van de maakindustrie in de regio Drechtsteden mee te nemen als voorbeeld voor de Europese adviesgroep over Industry 2030. Het doel van het werkbezoek was om mevrouw Dezentjé te informeren over de Groeiagenda van de Drechtsteden en te laten zien hoe Smart Industry in de Drechtsteden cross sectoraal samenwerkt. Het bezoek werd begeleid door Drechtstedenbestuurders Wouter Kolff en André Flach.

Het werkbezoek begon met een presentatie door Young Professionals Drechtsteden. Het Young Professional programma bestaat uit challenges waarvoor jong talent van een aantal topbedrijven binnen tien werkdagen een concrete oplossing bieden. De teams gaan aan de slag in wisselende samenstellingen met diverse achtergronden. In het programma wordt innovatiekracht gestimuleerd door mensen uit diverse disciplines in teamverband te laten excelleren. Zij werken met een concrete opdracht aan deeloplossingen voor nieuwe producten, diensten of toepassingen. Dat levert unieke crossovers en innovatieve oplossingen op. Het programma levert een aantrekkelijke en inspirerende omgeving op voor young professionals, maar versterkt ook de innovatiekracht van de regio.

Fokker Technologies Vervolgens stond een bezoek aan Fokker Technologies in Papendracht op het programma. Daar gaf vice-president Steven Soederhuizen een korte introductie op de luchtvaartsector en ging hij meer specifiek in op de rol van moederbedrijf GKN Aerospace voor de luchtvaartbouw in Nederland. Ook sprak hij met mevrouw Dezentjé over het belang van de Economic Development Board voor de Drechtsteden en de Economic Board Zuid-Holland.

Regio Deal Drechtsteden Tijdens het werkbezoek werd ook uitgebreid stil gestaan bij het voorstel voor de Regio Deal die de Drechtsteden dit najaar bij het kabinet hebben ingediend. Daarin stellen de Drechtsteden voor om in acht projecten rivieroevers aan te pakken en te ontwikkelen tot aantrekkelijk woon- en werklocaties. Alle aanwezigen onderschreven het belang voor de regio van de Regio Deal. De Young Professionals deden zelfs een oproep: ‘Beste ministers van BV Nederland,wij zijn de generatie van de toekomst en wij zijn klaar om de industrie te veranderen. Wij willen bouwen. Maak dit mogelijk. Geef ons onze Regio Deal.’

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.