Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Drie genomineerden stadsdichter bekend

Kees Klok, Peter M. van der Linden en Juno Rissema zijn door de jury genomineerd als stadsdichter voor Dordrecht. Deze dichters krijgen de vraag een gedicht te schrijven met als thema ‘Dordrecht 800 jaar stad’. De dichters mogen dit gedicht voordragen op de verkiezingsavond op 22 april 2020. Daar beslist de jury wie zich de komende twee jaar stadsdichter van Dordrecht mag noemen.

Peter M. van der Linden
Peter M. van der Linden (59) richt zich sterk op beeld en klank. Sinds 2003 betrad hij de planken van vrijwel alle grote poëziefestivals te Nederland en België. In 2005 verscheen zijn eerste officiële bundel ‘Ich bin ein star baby’, met bijgevoegde cd ‘A star is porn’. Peter van der Linden organiseerde diverse festivals, zoals Bead the poetry. Peter M. van der Linden is begeleider bij Syndion, geeft workshops aan scholieren en bedrijven, is tevens kunstschilder en filmer.

Juno Rissema
Juno Rissema (32) begon al op 12-jarige leeftijd met het schrijven gedichten en verhalen. Sinds 2013 is hij nachtburgemeester van Dordrecht. Zijn werk als barbier gaf hij onlangs op om meer tijd te kunnen besteden aan zijn band Het Gezelschap. Het Gezelschap werd in 2019 op het Dordtse popgala uitgeroepen tot beste nieuwkomer. In 2019 verscheen zijn dichtbundel ‘Het Zwarte Schaap’.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.