Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dudok Kwartet komt naar Dordrecht

In het kader van het 6e Wijnhavenfestival Dordrecht 2019 geven docenten van het festival, het Dudok Kwartet, fluitiste Wieke Karsten en pianiste Caecilia Boschman, een concert op zaterdag 31 augustus in de Trinitatis Kapel.

Het belooft een prachtige avond te worden met muziek van Haydn, Schubert en Mendelssohn.

Het Dudok Kwartet behoort al een aantal jaren tot de top van de Nederlandse kamermuziek en geeft veelvuldig concerten in binnen- en buitenland. Het strijkkwartet van Haydn opus 20 nr. 1 maakt deel uit van een reeks die het kwartet momenteel opneemt op cd.

Het strijkkwartet opus 80 van Mendelssohn is een dramatisch in memoriam voor zijn veel te jong en onverwacht gestorven door hem zo geliefde zus Fanny. Zeer gepassioneerde en indringende muziek.

Stadsgenote Wieke Karsten is hoofdvak docente fluit aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en publiceert regelmatig over zaken die met de uitvoeringspraktijk te maken hebben. Ze speelt de Arpeggione sonate van Schubert in een bijzondere bewerking voor fluit en piano, samen met Caecilia Boschman, welbekend als soliste en kamermuzikante in diverse formaties.

Het concert in de Trinitatis Kapel, Vriesestraat 20-22 te Dordrecht, begint om 20.15 uur.

Toegang gratis. Vrijwillige bijdrage in de kosten wordt zeer gewaardeerd.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.