Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

E-learning voor vrijwilligers slaat aan

Via de website van de Vrijwilligersacademie, kunnen vrijwilligers inloggen voor een groeiend aantal – speciaal voor hen geselecteerde – E-learning trainingen. Daarnaast kunnen vrijwilligers op diverse locaties in Dordrecht en Zwijndrecht workshops blijven volgen.   

E-learning

Elektronisch leren is in opkomst. Het is een zegen voor vrijwilligers die overdag een (betaalde) baan hebben of aan huis gebonden zijn. Via de computer kan men de gewenste lessen volgen, op ieder moment van de dag of nacht.

Dankzij samenwerking van Vrijwilligershuis Drechtsteden met organisaties als Humanitas en PEP Den Haag kunnen ook de vrijwilligers in de Drechtsteden hier met een gerust hart gebruik van maken.
Nilufer Cankaya en Wilma Gerritsen, trainsters bij de Vrjwilligersacademie, zijn enthousiast. Dankzij deze samenwerking kunnen zij speciaal voor de vrijwilligers geselecteerde trainingen aanbieden. Het gaat over onderwerpen waar de vrijwilligers echt iets aan hebben, zoals de bekende Instructie Verantwoord Alcohol schenken “IVA”, maar ook Ontdek je talenten; Het begint met taal; Omgaan met emoties; Verkeersregelaar evenementen; Fondsenwerving en dergelijke.

‘Live’ workshops blijven

Cankaya “Het elektronisch leren is niet voor iedere vrijwilliger geschikt. Veel vrijwilligers leren nu eenmaal beter in groepsverband. De sfeer, het persoonlijke contact tussen cursisten onderling en met de trainers hebben voor hen een toegevoegde waarde. Daarom blijven we, samen met de deelnemende partners in het Zorgoverleg, ook streven naar een heel divers ‘live’ aanbod.” Gerritsen: “Vrijwilligers kunnen zich nog inschrijven voor de Workshop Curatele, bewindvoering en mentorschap. En er zijn ook nog enkele plaatsen beschikbaar voor de workshops Diabetes en Burn-out & Depressie en voor diverse trainingen die zijn ontwikkeld om Taalmaatjes te ondersteunen.”

Inschrijving

Men kan zich voor alle genoemde trainingen opgeven via de website: http://vrijwilligershuisdrechtsteden.nl/academie/. De trainingen voor het voorjaar 2018 worden binnenkort bekendgemaakt.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.