Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Een nieuw seizoen HipHop in je Bieb in de stadsbibliotheek

Toffe workshops en masterclasses voor jongeren

In september start een nieuw seizoen toffe workshops en masterclasses op de Jongerenvloer van de Stadsbibliotheek in Dordrecht. Alle taalkunstenaars, verhalenvertellers en dromers vanaf 15 jaar zijn welkom. Ga bijvoorbeeld schrijven met Kay Slice, neem je eigen track op onder begeleiding van Crooks of leer presenteren van Eva van Welzenis. Op dinsdag 10 september trappen we om 17.00 uur af met een introductie creëren, organiseren en presenteren onder leiding van Fariesh Abdoelrahman.

Dus droom jij ervan om voor jezelf te beginnen en bijvoorbeeld dj of producer te worden? En wil je van die droom jouw doel maken? Kijk dan snel op debibliotheekaanzet.nl/hiphopinjebieb voor meer informatie en het hele programma.

Jongerenvloer
Sinds de Stadsbibliotheek verbouwd is, is er een Jongerenvloer op de eerste verdieping. Een plek voor iedereen tussen 15 en 22 jaar. Een plek met eigen collectie, waar je kunt studeren, samen werken, leesadvies krijgt, workshops kunt volgen, inspirerende mensen ontmoet en gewoon kunt ontspannen. Talentontwikkeling is de rode draad van de activiteiten die geprogrammeerd worden, onder andere in het kader van HipHop in je Bieb. Kijk voor meer informatie op https://www.debibliotheekaanzet.nl/jongeren

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft geen lid te zijn om bij de bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Tot ziens in de bibliotheek!

Praktische informatie
Datum: vanaf dinsdag 10 september
Tijd: 17.00 – 19.00 uur
Locatie: Stadsbibliotheek Dordrecht
Toegang: gratis

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.